Un muzician american vrea să se mute în România. ”Se poate trăi decent cu 1.100 $?”. De ce vrea aici

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.11.2023 - 19:02
Un muzician american vrea să se mute în România Foto Freepik - rol ilustrativ

Un compozitor american vrea să vină în România și întreabă alți expați dacă se poate trăi aici cu un venit de 1.100 de dolari lunar. Omul vrea să stea în țara noastră pentru a-și dedica timpul muzicii. Compune o operă numită Vlad III.

SHARE
Un artist american vrea să se mute în România pentru a scrie în tihnă o operă muzicală. Lucrarea se intitulează Vlad III iar americanul spune că nu este nimic legat de vampiri. 
 
El spune că are la dispoziție un buget de 1.100 de dolari lunar și se întreabă dacă poate trăi decent din acești bani. 
 

Un muzician american vrea să se mute în România. ”Se poate trăi decent cu 1.100 $?”. De ce vrea aici

Artistul se numește Christopher Fulkerson și este compozitor și dirijor. 
 
”Salutări oameni buni,
Sunt un compozitor american de muzică clasică Am un doctorat în muzică de la U.C. Berkeley. Împlinesc 69 de ani în câteva zile și caut un loc unde să mă retrag pentru a-mi dedica tot timpul compoziției muzicale.
 
Am un venit lunar de aproximativ 1100 $. Am fost încurajat să cred că se poate trăi în România cu acest venit.
 
 
Are sens pentru mine să aleg România, dacă tot scriu o operă pe nume ”Vlad III” (nici un fel de vampiri, e o ficțiune istorică, Stoker e complet și în sfârșit OUT)”, a povestit  compozitorul american.
 
El își dorește să loacuiască la ”o distanță de mers pe jos de cumpărături pentru mâncare și mărunțișuri și la o scurtă plimbare cu taxiul de la instituțiile medicale”.
 
”Nu vreau să am un automobil.
 
Am de gând să am o viață socială puțină sau deloc. S-ar putea să particip la concerte dacă sunt prin apropiere, sau să iau cursuri de colegiu odată ce româna mea e destul de bună.
 
 
Vă rog, spuneți-mi, credeți că se poate trăi modest în România cu 1100 $ pe lună (5100 Lei)?
Te rog, nu mă încuraja prea mult. Dacă crezi că nu se poate, mi-ai face o favoare să-mi spui asta.
Mulțumesc pentru considerație, Christopher Fulkerson”, a scris artistul pe un grup de socializare de pe Facebook.
 
Christopher Fulkerson Foto: smd.subitomusic.com
 
Imediat, internauții au început să vină cu sfaturi. Oamenii i-au spus că această sumă este mai mult decât suficientă însă dacă alege să trăiască în orașe mai mici, nu în București, Cluj sau Timișoara. 
 
Un bărbat este de părere că ”cifra de 1000 EUR/lună a fost considerată a oferi un standard de viață confortabil, inclusiv excursii la restaurante, împreună cu toate celelalte cheltuieli zilnice. Suplimentul de 500€/lună fiind considerat suficient pentru a obține un apartament confortabil/respectabil/plăcut în afara orașelor mari”.
 

”Locuiesc în București de vreo 18 ani. În general, ar trebui să te descurci cu acest buget dacă nu ai obiceiuri scumpe. Prețurile au crescut foarte mult în ultimii trei ani, dar sunt în general mai mici decât în ​​SUA.

Internet de bună calitate, taxiuri/transport public, chirie, restaurante, utilități, fructe și legume, toate sunt mai puțin costisitoare. Hainele, electronicele, sunt similare sau puțin mai scumpe.

Dacă locuiți într-un apartament, prețurile de închiriere nu includ cheltuielile comune (curățenie, gaz, electricitate, lift, căldură, apă, interfon etc. 

Și costă în medie 50-70 USD pentru o garsonieră. Plus curent electric si internet/cablu înca 20-40 USD pe lună. 

Citește și: 345 de ani de la nașterea creatorului „Anotimpurilor”: A fost preot. Cum a ales calea muzicii

În orașe, există o mulțime de magazine pentru a cumpăra produse de necesitate și, în general, la distanță mică de mers pe jos. Ar trebui să locuiți în apropierea unui magazin Lidl sau Kaufland sau Carrefour și a unei piețe mari în aer liber pentru a obține prețuri mai bune”, a explicat un bucureștean.

 Conform informațiilor de pe pagina sa de internet, compozitorul și dirijorul Christopher Fulkerson s-a născut în Sacramento în 1954 și a primit diploma de licență în muzică la Universitatea Pacificului și MA și Ph.D. la Universitatea din California din Berkeley și a continuat studiile în literatură și inteligență la Universitatea Stanford. A scris peste șaizeci de lucrări de muzică dramatică, simfonică, de cameră, corală și solo

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te