Cum i-au păcălit până și pe judecători escrocii Londonezu, Găsitu, Stângă și Badea din clanul Nunucă

DE Adrian Costin | Actualizat: 16.03.2021 - 18:18
Polițiștii l-au săltat din nou pe Nunucă după ce nada lui de escroci a fost prinsă la furat Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu

Ovidiu Nunucă, zis și Stângă a fost prins la furat imediat după ce reușise să-i convingă pe judecători să-l pună în libertate. El este liderul unui grup de escroci care a reușit să înșele zeci de pensionari.

SHARE

Gruparea lui Nunucă este compusă din Ovidiu Nunucă, capul reţelei, zis Stângă, Claudiu Nunucă zis Găsitu, Neculai Măgureanu, zis Badea, Marian Cosmin Mătăsaru, zis Pulifrici, Ionuţ Bostan, Mihai Stoica şi Cristian Petrea, zis Londonezu.

Citește și: VIDEO Blindatele și elicopterele cartelului Jalisco Nueva Generacion care terorizează Mexicul

Cum i-a păcălit Nunucă pe judecători

La începutul acestui an, Ovidiu Nunucă a reușit să-i convingă pe judecători să îl elibereze pentru a se testa în vederea unui transplant de rinichi, la o clinică din Cluj Napoca.

Citește și: Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

“Admite cererea de prelungire a întreruperii executării pedepsei, pe o durată de trei luni, calculată începând cu data de 4 ianuarie 2021. Să se prezinte de îndată la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca pentru efectuarea investigaţiilor medicale necesare pentru stabilirea compatibilităţii, în vederea efectuării unui transplant renal”, se arată în decizia judecătorilor, relatează Ziarul de Iași. 

Cum a fost eliberat, Nunucă nu a rezistat fără să se apuce de infracțiuni. După ce a înşelat un pensionar și i-a luat banii, Nunucă a fost prin la volanul unui Audi, cu toate că nu avea permis de conducere. 

Nunucă se afla la volanul maşinii cu toate că nu avea permis de conducere. “Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore”, ne-au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Citește și: Gâlceava intelectualilor continuă. Dinescu, despre Liiceanu: L-am făcut odată să plângă, nu mă iartă

Metoda prin care fura banda lui Nunucă

Ovidiu Nunucă și complicii săi sunt autorii a zeci de înşelătorii. Schema lor era destul de simplă, dar mergeau mereu la sigur.  

Pe 9 februarie 2018, banda lui Nunucă mergea cu mașini de lux prin sate. Infractorii se dădeau interesați de cumpărarea de cereale.

La un moment dat au bătut la poarta unei case unde locuia un pensionar de 82 de ani, soţia de 74 de ani şi fiica acesteia de 52. Hoţii i-au întrebat pe aceştia dacă au vin, cartofi sau fasole de vânzare.

Citește și: Chef-ul Selgros, băgat în comă de un interlop, la un chef cu polițiști: Luați-vă bucătarul de aici

Bărbatul ar fi spus că are vin şi cartofi, iar unul dintre hoţi a scos o bancnotă de 500 de lei, pentru a plăti produsele. Pensionarul a mers în casă ca să aducă restul. Acesta nu ştia că Ovidiu Nunucă a înconjurat între timp casa, a sărit gardul şi a intrat în casă ca să vadă unde îşi ţine banii pensionarul.

După ce a ieşit pensionarul din casă, şi în timp ce mergea spre poartă pentru a înmâna complicilor restul de bani, Nunucă a intrat în casă în urma lui şi a avut surpriza să constate că în camera respectivă era o geantă plină ochi cu euro şi lei. Nunucă a ieşit din casă, iar când să sară gardul a fost surprins de către proprietarul casei. Hoţul a fugit la maşină, cu proprietarul casei pe urmele sale, însă complicii au demarat în trombă.

Nici în ziua de astăzi nu au fost găsiţi banii respectivi, autorităţile bănuind faptul că banii au fost ascunşi de către Nunucă petru ziua când va ieşi definitiv din închisoare.

Între timp, familia de la care Nunucă a furat geanta cu bani a reuşit să obţină în instanţă executarea silită a lui Nunucă, printr-o decizie a judecătorilor dată în martie 2020. Acesta trebuie să le înapoieze suma de 39.780 de euro şi 25.895 de lei plus alţi 15.000 de euro ca daune morale, relatează Ziarul de Iași. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te