Cum furau șase hoți români după ce activau alarmele de securitate. Au fost condamnați în Anglia

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 16.04.2021 - 08:43

Șase hoți români au pus la punct o strategie care prespunuean declanșarea alarmelor de securitate dintr-un anumit lanț de magazine și au reușit să comită aproape o sută de furturi, în valoare de 185.000 de euro.

SHARE

Banda de hoți a început să se formeze în 2019. Nicolae Ilea, în vârstă de 36 de ani, Alin Mihai, în vârstă de 27 de ani, Florin Costea, în vârstă de 51 de ani, Ștefan Florin, în vârstă de 31 de ani, Marius Meiroșu, în vârstă de 25 de ani, și Gabriel Mocanu, în vârstă de 36 de ani, toți s-au declarat vinovați pentru constituirea uunui grup infracțional în vederea comiterii de furturi.

Citește și: Interlopul Tyson către Bebino: La pușcărie te-au mutat în patul 3 să speli WC-urile. Caracter infect

Curtea Coroanei de la Chester, din nord vestul Angliei, i-a condamnat pe fiecare la câte trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Vali Nebunu către Romi Neguș: Am dat jos mâna unuia cu sabia, a rămas atârnată în piele și tendoane

Magistrații britanici au constatat că banda de hoți a călătorit prin țară furând articole de mare valoare din supermarketuri, în principal din rețeaua de magazine Asda.

Citește și: O seară fierbinte: ambasadorul rus la Londra, convocat; trei diplomați ruși, expulzați din Polonia

Prima infracțiune a bandei a avut loc la 29 aprilie 2019, când Mahai și Ilie au vizat supercentrul Asda Great Bridge din Tipton, West Midlands, Anglia.

Citește și: Interlopul Romi Neguș, săltat și audiat pentru tentativă de omor: N-aveți ce face?

În următoarele patru luni, Mocanu, Meiroșu, Florin și Costea s-au alăturat bandei. Între aprilie și septembrie în 2019, grupul a comis cel puțin 81 de infracțiuni separate la magazine aflate la distanță unul de celălalt precum Newcastle upon Tyne în Anglia, Cardiff și Bridgend în Țara Galilor, Fleetwood și Alloa din Scoția, conform romani.co.uk.

Cei șase hoți români activau alarmele de securitate

Cu fiecare ocazie, banda a acționat în echipă pentru a distrage atenția personalului de securitate al magazinului prin activarea intenționată a alarmelor de securitate.

În timp ce o prate din membri acționau alarma ca din greșealaă și discutau cu personalul de securitate, cei care aveau marfa furtaă ieșeau cu ea din magazin. 

Hoții vizau în mod special articole precum cartușe de imprimantă, lame de ras, scutece și produse cosmetice, pe care apoi le revindeau.

Ulitmul lor furt a fost magazinul Asda Barons Quay din Northwich în iunie 2019 și au furat articole în valoare de aproximativ 1.000 de lire sterline.

În urma furtului, echipa Asda Protection Asset a luat legătura cu Poliția Cheshire, nord vestul Angliei pentru a raporta incidentul, despre care au bănuit că face parte dintr-o serie mai largă la nivel național.

Prinși cu ajutorul camerelor video de recunoaștere automată a numerelor de înamtriculare

Folosind înregistrări CCTV (camere cu circuit închis), camere ANPR (recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare) și date despre cărți de credit, polițiștii au reușit să identifice membrii bandei și să îi asocieze cu cel puțin alte 80 de incidente din toată țara.

După ce detectivii au adunat probe ample, Meiroșu, Costea și Mocanu au fost arestați în urma unei razii efectuate de ofițerii de la Unitatea de Poliție Locală Northwich la o adresă din strada Darwin, Oldham.

În timpul executării mandatului de percheziție, ofițerii au recuperat o serie de articole furate, inclusiv parfum, alcool, peste 50 de aparate de ras și mii de scutece pentru copii.

De asemenea, poliția a confiscat trei autovehicule pe care banda le folosise pentru a comite activitatea lor infracțională. Ilea, Florin și Mihai au fost de asemenea arestați în următoarele luni și toți cei șase bărbați au fost ulterior inculpați pentru conspirație în vederea comiterii de furt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te