Cultură de canabis de 250kg descoperită pe un câmp din Mureș. „Fermierii”, prinși cu recolta în saci

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.10.2023 - 18:34
Cultură de canabis de 250kg descoperită pe un câmp din Mureș. „Fermierii”, prinși cu recolta în saci - Foto: Poliția Română/ Imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au descoperit o cultură de canabis în apropiere de oraşul Luduş. „Fermierii” au fost prinși în flagrant.

SHARE

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au descoperit o cultură de canabis în apropiere de oraşul Luduş, cu 39 de plante de canabis, masa vegetală cântărind aproximativ 250 de kilograme, după ce doi bărbaţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce transportau cinci saci conţinând aceste plante.

Cultură de canabis de 250kg descoperită pe un câmp din Mureș. „Fermierii”, prinși cu recolta în saci

"La data de 9 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au organizat o acţiune operativă, în cadrul căreia două persoane bănuite că ar fi recoltat culturi de canabis au fost prinse în flagrant delict.

Citește și: Captură impresionantă de droguri în Portul Constanța. Heroină din Iran, ascunsă printre curmale

Cercetările au fost demarate din oficiu, la data de 7 octombrie a.c., de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, în baza sprijinului informativ al poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Luduş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. 

Din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2023, bănuiţii ar fi înfiinţat şi întreţinut, pe un teren viran (situat în apropierea oraşului Luduş), o cultură de canabis, în scopul comercializării. În seara de 9 octombrie 2023, aceştia au fost prinşi în flagrant delict, având asupra lor 5 saci din plastic de dimensiuni mari, în care ambalaseră aproximativ 37 de kilograme de masă verde recoltată din cultura de canabis.

Ulterior, din cultura outdoor au fost ridicate 39 de plante de canabis cu dimensiuni la tulpină cuprinse între 2,5 şi 3 metri, de aproximativ 250 de kilograme de masă vegetală", a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Citește și: Dealeri de droguri ”noi”, săltați de Poliție și DIICOT. Vindeau pe stradă cu 10 lei doza

Urmare a probatoriului administrat, la data de 9 octombrie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, doi bărbaţi, de 32 şi 35 de ani, iar, marţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis cererea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te