Criza de șoferi de taxi din Marea Britanie „pune în pericol siguranța publică”

DE Daniel Toșa | 05.11.2021 - 14:36
Criza de șoferi de taxi din Marea Britanie „pune în pericol siguranța publică”/FOTO: Unsplash

Mai mult de jumătate dintre șoferii de taxi autorizați nu s-au întors la profesia după pandemia de Coronavirus, a declarat organizația care reprezintă această branșă. Asociația de închiriere de mașini private estimează că circa 160.000 de șoferi de taxi au dispărut din sector.

SHARE

Mulți șoferi au părăsit industria în timpul carantinelor, pe măsură ce cererea a scăzut. Această lipsă a stârnit îngrijorări cu privire la siguranța femeilor, a studenților și a lucrătorilor de noapte care au probleme să ajungă acasă.

Întârzierea în eliberarea de licențe și înmatricularea vehiculelor, precum și controale de cazier și medicale pentru șoferi, au dus la ceea ce LPCHA a numit „o furtună perfectă”.

Un șofer de taxi trebuie să solicite consiliului local o licență, care poate costa până la 600 de lire sterline pe an. De asemenea, șoferii trebuie să obțină un cazier judiciar și un control medical complet, precum și un examen de „Cunoștințe” în unele cazuri.

Citește și: Extremistul care l-a amenințat pe Raed Arafat cu moartea: Îl invit la masă și îi dau și femeia mea

„Aceasta este o problemă națională reală care afectează peste tot”, a spus Steve Wright, președintele LPCHA. „Am primit apeluri de la Inverness, în Scoția, până în Cornwall, de la oameni care spuneau că nu pot angaja șoferi și că nu pot obține permisele suficient de repede”, a declarat el la BBC.

În orașele mai mari, deficitul de șoferi a fost mascat pentru o perioadă de servicii de aplicații precum Uber, dar acum oamenii se confruntă cu așteptări mai lungi, curse anulate și suprataxări masive, deoarece șoferii au mai mult de muncă decât pot acoperi în orice moment al zilei.

Citește și: Tatăl natural al fetiței de 4 ani ucise la Arad: Vreau să vin în România să-mi iau băiețelul

Un purtător de cuvânt al Ministerului transporturilor a spus: „Deși acordarea licențelor de taxi este responsabilitatea autorităților locale, continuăm să lucrăm cu grupuri din branșă pentru a aborda preocupările legate de potențialele lipsuri”.

De asemenea, ministerul intenționează să revizuiască regulile de acordare a licențelor, dar consultările în acest sens nu vor avea loc până anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.