FOTO Cozonaci sau pască „de cumpărat” pentru Paște? ANPC a dat amenzi în valoare de 570.000 de lei

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.04.2022 - 18:57
Cozonaci sau pască „de cumpărat” pentru Paște? ANPC a dat amenzi în valoare de 570.000 de lei. / Foto: news.ro
Cozonaci sau pască „de cumpărat” pentru Paște? ANPC a dat amenzi în valoare de 570.000 de lei. / Foto: news.ro

ANPC a dat amenzi în valoare de 570.000 de lei, după controale la firme care produc şi comercializează cozonaci. Comisarii au găsit produse expirate, mizerie, furnici şi larve în unele zone de producţie.

SHARE

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut, la nivel naţional, controale la firme care comercializează şi produc cozonaci şi au dat amenzi în valoare de 570.000 pentru neregulile constatate. Echipele de control au descoperit, printre altele, produse expirate, mizerie, prezenţa unor furnici şi larve în zonele de producţie.

Citește și: VIDEO Dacia Jogger, doar o stea de siguranță la testele Euro NCAP. De ce e un scor dezastruos

ANPC a transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost făcute controale, la nivel naţional, pentru verificarea modului în care sunt comercializate produsele de patiserie, cum ar fi cozonaci, pască, prăjituri, notează news.ro.
 
Comisarii ANPC au descoperit mai multe nereguli, printre care: produse fără termen de valabilitate pe etichetă, produse expirate, folosirea unor tăvi şi cuptoare neigienizate corespunzător şi a unor ingrediente cu termen expirat, vânzarea unor produse de cofetărie fără elemente de informare- caracterizare sau a unora cu ambalaj deteriorat.  

De asemenea, echipele de control au mai găsit cutii cu produse depozitate necorespunzător, pe paviment, şi creme depozitate în găleţi de plastic, refolosite.

Citește și: VIDEO Un vehicul blindat nu a apreciat manelele lui Dani Mocanu. A acroșat mai multe mașini


 
Echiple de control au mai constatat: utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, folosirea unor vitrine frigorifice de expunere la vânzare neigienizate, lipsa informaţiilor referitoare la alergeni, premixuri folosite sau data expirării de pe etichetă, comercializarea unor produse cu stare termică schimbată. 
 
Alte deficienţe  au vizat modul de etichetare a cozonacilor - fără informaţii despre condiţiile de păstrare/ depozitare sau gramajul produsului, prezenţa, pe aparatele de ventilare a aerului, a unei cantităţi masive de praf, nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare indicate de producător, existenţa, în spaţiul de producţie propriu-zis, a unor insecte (furnici, larve, fluturi), lipsa documentelor justificative pentru prezenţa mărfii la vânzare. 

În urma celor 90 de acţiuni de control, în toată ţara, au fost date amenzi în valoare totală de 570.000 de lei.
 
Totodată, comisarii ANPC au decis închiderea temporară a patru unităţi, până la remedierea deficienţelor şi au propus închiderea unei unităţi pentru cel mult şase luni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te