COVID Lista actualizată a restricțiilor din București: casele de pariuri rămân deschise

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.10.2020 - 15:26
Capitala se confruntă cu noi restricții, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a anunțat noi măsuri, în completarea celor de ieri, pentru oprirea răspândirii coronavirusului.

SHARE

Se vor închide discotecile, barurile și cluburile, la fel și cazinourile. Fac excepție casele de pariuri și loteriile unde se eliberează bilet. 

În ceea ce privește purtarea măștii în jurul școlilor, a scăzut distanța față de care oamenii aflați lângă o unitate de învățământ trebuie să se protejeze: 50 de metri. Masca va fi obligatorie între orele 07.15 și 21.15. 

Amintim că astăzi s-au înregistrat peste 500 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar la nivel național au fost aproape 3.000 de cazuri noi, un record în România de la începutul pandemiei de coronavirus. 

Redăm comunicatul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență:

„Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul București, Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat următoarele măsuri:

Începând cu data de 08.10.2020, în aplicarea articolului 6 pct. 11 din Anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în baruri, cluburi și discoteci, nu este permisă în municipiul București.

Totodată, în aplicarea articolului 9 pct. 3 din Anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu exceptia pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară, nu este permisă în municipiul București.

Menționăm că, prin Hotărârea adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, astăzi, 07.10.2020, se modifică art.1 pct.4 din Hotărârea nr. 19/06.10.2020 a CMBSU astfel: „În aplicarea art. 3, alin. (1) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, se stabilește că în intervalul orar 07:45- 21:15, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea art. 3, alin. (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primăria Municipiului București, precum și primăriile sectoarelor 1-6 afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc.) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te