Covasna: Aproape 40% dintre angajaţii Spitalului Judeţean, imunizaţi anti COVID-19

DE Valentin Mirică | Actualizat: 17.03.2021 - 19:13

Aproape 40% dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost vaccinaţi anti COVID-19 iar centrul de vaccinare, deschis în incinta unităţii la începutul acestui an pentru personalul din sistemul sanitar, se va închide.

SHARE

Potrivit managerului spitalului, Andras Nagy Robert, până acum au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus aproape 400 dintre cei circa 1.000 de angajaţi, atât medici, cât şi asistenţi şi personal auxiliar.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a spus că în zilele de 9 şi 10 martie au fost înscrise pentru prima doză de vaccinare 160 de cadre medicale, printre care şi el, iar rapelul este programat pe 30-31 martie, după care centrul de vaccinare va fi închis, dacă nu vor mai fi solicitări într-un număr care să justifice menţinerea acestuia.

"Aceasta va fi ultima tură de vaccinare în spitalul nostru, cel puţin până acum aşa am hotărât (...) Rapelul va avea loc pe 30-31 martie şi după aceea, dacă vor fi solicitări în masă din nou, atunci, probabil îl mai menţinem, dar pentru câţiva, 10-15-20 de persoane, nu cred că putem ţine centrul de vaccinare deschis", a spus dr. Roşu Matyas, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conducerea spitalului a menţionat că vaccinarea personalului medical a fost o muncă "suplimentară şi voluntară" din partea colegilor, care nu au fost remuneraţi pentru această activitate.

Întrebat dacă acest centru ar putea fi menţinut pentru cea de-a treia etapă de vaccinare, dr. Roşu Matyas a răspuns că acest lucru nu ar fi indicat, considerând că în această campanie ar trebui implicaţi mai mult medicii de familie.

"Centrul acesta este în mijlocul spitalului şi nu prea ne-ar conveni să intre acum zilnic sute de persoane şi să se plimbe prin spital (...) Deci, după părerea mea, nu ar fi un lucru, din punct de vedere epidemiologic, corect (...) Sunt spaţii destule în acest oraş unde se pot face vaccinări. Şi noi acest personal l-am luat de pe alte secţii, unde au rămas un pic descoperiţi. Deci, noi nu am avut un personal în plus care să se ocupe doar de vaccinare (...) Părerea mea e că acesta va fi pasul următor (vaccinarea prin intermediul medicilor de familie - n.r.), cu atât mai mult cu cât am înţeles că din 15 aprilie vin vaccinurile Johnson & Johnson şi Novavax, care se dau în doză unică, sunt mult mai stabile, pot fi transportate şi ţinute la un frigider normal, nu se strică şi atunci, probabil că asta urmează, mai ales la sate, în locuri mai greu accesibile (...) Medicii de familie ar putea să îşi vaccineze propriii pacienţi, cei înscrişi pe listele lor, eu cred că asta va urma", a mai spus acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te