Este vorba de intervalul 29 august, ora 10 – 29 august, ora 23 perioadă în care vor fi ploi abuindente în acea mia mare parte a țării. temperaturile au scăzut cu peste 10 grade față de ziua precendentă.
Ploile au pus stăpânire inclusiv pe București. Meteorologii spun că în multe zoine vândul se va înteți. Șoferilor le recomandă precuație maximă deoarece vizibilitatea este redusă în multe zone.
În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, sudul Transilvaniei, nordul și estulMunteniei, nord-estul Olteniei, local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse, descărcări electrice,intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 50...60 km/h) și vijelii. Izolat vor fi căderi de grindină.
Cod roșu de VREME rea cu ploi și vijelii. Meteorologii: județe unde cad 40 l/pătrat. Până la ce oră?
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40l/mp.
Vremea va fi în general instabilã în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi Transilvania unde vor fi înnorãri temporar accentuate şi perioade cu averse, însoţite local de descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate (pe alocuri 15...25 l/mp şi izolat peste 30...40 l/mp) şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi posibile pe spaţii mici, mai ales la munte.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale, mai ales în sud, în est şi la munte, precum şi în timpul ploilor, când vor fi posibile şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 33 de grade, mai ridicate în Banat şi Crişana spre 34...35 de grade, unde şi disconfortul termic va fi ridicat.
Citește și: VREMEA pentru următorarele două săptămâni. Canicula se retrage în partea de Sud a țării
Când vine iarna?
Conform estimărilor actuale, doar locuitorii țărilor scandinave se pot aștepta la zăpadă mai mare decât media, ceea ce este o veste cu adevărat proastă pentru iubitorii sporturilor de iarnă.
Țara noastră se numără și printre regiunile în care iarna va fi mai caldă și mai uscată decât de obicei, deși dezvoltarea vârtejului polar poate influența în continuare dezvoltarea cantității de zăpadă, potrivit rezumatului timpuriu al Severe Weather Europe , care a sosit în curând după prognoza de toamnă.
Citește și: Prima prognoză meteo pentru iarnă: meteorologii au anunțat dacă vom avea sau nu zăpadă anul acesta