CNAS vrea prelungirea valabilității biletelor de trimitere

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.01.2019 - 14:39
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) are săptămâna aceasta întâlniri cu organizațiile patronale și sindicale din domeniul medical, pentru a discuta proiectul Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale și a medicamenteleor pentru 2019.

SHARE

CNAS propune unele modificări, printre care introducerea unei adeverinţe care să ateste starea de graviditate şi creşterea numărului de zile de valabilitate a biletelor de trimitere pentru bolnavii cronici. Documentul se preconizează a intra în vigoare la finalul lunii martie. De asemenea, se propune majorarea de la 60, la 90 de zile a termenului de valabilitate a biletelor de trimitere pentru specialităţile clinice, pentru persoanele asigurate cu boli cronice.

”Renunţarea la obligativitatea reconfirmării biletului de trimitere pentru investigaţii de înaltă performanţă în ambulatoriu, în cazul în care în perioada de valabilitate a acestui bilet a survenit internarea în spital a persoanei asigurate respective. (...) Astfel, se va evita efectuarea unei noi deplasări la medicul prescriptor al investigaţiei, iar verificarea neefectuării respectivei investigaţii în timpul internării se va face direct la furnizorul de servicii paraclinice din ambulatoriu, pe baza biletului de externare sau a scrisorii medicale emise de spital”, a transmis CNAS.

În proiect se mai propune majorarea numărului de puncte corespunzătoare serviciilor conexe actului medical ce pot fi prescrise de psihiatrii pediatrici pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Până acum, pentru adoptarea documentului, au avut loc consultări cu reprezentanţi ai organizaţiilor din segmentele: asistenţă medicală primară, asistenţă medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice, asistenţă medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitatea reabilitare medicală, asistenţă medicală dentară, asistenţă medicală spitalicească, asistenţă medicală de recuperare şi reabilitare în unităţile sanitare cu paturi, asistenţă de îngrijiri medicale şi paliative la domiciliu şi asistenţă medicală ambulatorie paraclinică.

Seria de consultări va continua până la sfârşitul lunii. Pe baza propunerilor formulate precum şi a celor transmise în cadrul procesului de transparenţă decizională, va fi definitivat proiectul de act normativ, care se preconizează să intre în vigoare după 31 martie a.c.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.