Clienții Enel riscă o amendă de 6.000 de lei dacă nu respectă legea. Ce verificări trebuie făcute

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 17.11.2023 - 23:28
Clienții Enel riscă o amendă de 25.000 de lei dacă nu respectă legea. Ce verificări trebuie făcute Foto: facebook/Enel

Clienții Enel riscă o amendă de 6.000 de lei dacă nu respectă legea. Ce verificări trebuie făcute la instalațiile din casă.

SHARE

Clienții Enel riscă o amendă de 6.000 de lei dacă nu respectă legea. Legea spune că dacă nu vei programa o verificare periodică a centralei termice și a instalației de gaz, poți primi o amendă cu valoarea cuprinsă între 2.000 și 6.00 lei.

Enel Energie SA a trimis clienților o notificare clienților pentru a preveni eventualele incidente. Compania a scris, într-un mesaj că toți clienții trebuie să verifice sistemele de încălzire pentru ca acestea să funcționeze în siguranță.

Clienții Enel au fost înștiințați că chiar compania oferă servicii de întreținere și verificare a instalațiilor de gaz, în conformitate cu normele în vigoare și cele mai înalte standarde.

Ce mesaj a trimis compania

„Temperaturile încep să scadă și tot mai mulți dintre noi încep să își încălzească locuința cu o centrală termică. Este foarte important să avem instalația de gaz verificată la zi pentru a rămâne în siguranță.

 Dacă ai o centrală termică, verificarea periodică trebuie realizată la fiecare doi ani, astfel încât specialiștii să se asigure că instalația se află în cele mai bune condiții.

Nu este doar o măsură prin care te asiguri că totul este în regulă și că nu există vreun pericol, ci și o obligație legală, întrucât în Ordinul 179/2015 sunt menționate perioadele verificărilor și reviziilor instalațiilor de gaze”, a transmis compania printr-un comunicat.

Clienții Enel riscă o amendă de 6.000 de lei dacă nu respectă legea. Ce verificări trebuie făcute

Astfel, dacă deții o centrală termică, verificarea trebuie realizată la fiecare doi ani, astfel încât experții să se asigure că instalația se află în cele mai bune condiții.

 În continuare, îți prezentăm mai multe informații despre verificarea instalației de gaz.

Verificarea instalației de gaz este crucială, întrucât dacă nu funcționează corespunzător, pericolul este foarte mare.

Citeşte şi: Burduja, despre cererea de a redeschide minele: La nivelul Europei producţia de cărbune e penalizată

Astfel, este bine să respecți indicațiile specialiștilor și legislația în vigoare și să programezi o verificare la maximum doi ani.

Verificarea trebuie realizată doar de către specialiști autorizați, care îți vor înmâna dovada că instalația este în cea mai bună stare.

De asemenea, ori de câte ori se crede că este o problemă, poți face o cerere pentru verificarea instalației.

Pe scurt, o instalație de gaz se verifică în mod obligatoriu periodic, la fiecare doi ani sau la cerere, în cazul în care se suspectează vreo defecțiune.

Cum se face verificarea instalației de gaz

Revizia instalației de gaz este o procedură complexă din punctul de vedere al componentelor verificate. Specialiștii vor verifica în detaliu toate componentele și vor nota fiecare observație și reparație, dacă este cazul.

De cele mai multe ori, instalațiile sunt în stare bună și nu necesită mici reparații.

 Însă, dacă se întâlnește vreo defecțiune, este bine să știi că va fi reparată rapid, pentru ca orice pericol să fie eliminat și tu să te bucuri din nou de folosirea gazului în locuință.

Citeşte şi: Burduja: „Ne-am asumat construirea unui sistem care furnizează energie verde, ieftină şi sigură”

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă nu faci revizia la centrală și la instalația de gaz? Acest lucru este foarte periculos și constituie contravenție, după cum vei putea afla în continuare.

În primul rând, este bine să știi că dacă nu vei programa o verificare periodică a centralei termice și a instalației de gaz, poți primi o amendă cu valoarea cuprinsă între 2.000 și 6.00 lei.

Conform Legii nr. 123/2012 a energiei și gazelor naturale, persoanele care nu fac verificările si reviziile tehnice în timp util, vor fi sancționati cu o amendă cuprinsă ântre 2.000 lei și 6.000 lei.

În al doilea rând, pierderile de gaz pot crește consumul și pot cauza funcționarea ineficientă a instalației. Astfel, facturile vor fi mai mari, fără a crește și eficiența.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te