Membrii completului de judecată, format din Anghel Marian Pop, Iarina-Ioana Prelipceanu sunt foști și actuali doctoranzi ai Universtității Babeș-Bolyai, care este parte din proces.
Avocații ministrului de Interne au semnalat această problemă și au cerut Curții de Apel Cluj schimbarea completului de judecată, însă săptămâna trecută, magistrații au respins această solicitare
După ce apărătorii lui Lucian Bode au semnalat probleme în ceea ce privește legătura dintre completul de judecată și UBB, pe 22 martie 2023, cei trei judecători au cerut chiar ei abținerea sau recuzarea de la soluționarea recursului formulat de ministru.
Citește și: Tinerețe veșnică: Pastilele pentru inversarea efectelor bătrâneții, în farmacii în cinci ani
Astfel, judecătorul Pop Anghel Marian a solicitat abținerea în acest caz, motivând că în prezent, este cadru didactic asociat în cadrul Facultăţii de Drept a Universității Babeş-Bolyai, dar și doctorand al Şcolii Doctorale de Drept din cadrul aceleiași facultăți.
Și judecătoarea Prelipceanu Iarina-Ioana, care în perioada 2015-2017, a fost doctorandă în cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, sub coordonarea profesorului Dragoș Dacian, președintele Comisiei de etică a UBB care a verificat plagiatul în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, a cerut abținerea de la soluționarea recursului.
Al treilea judecător din complet, Delia Ana Marusciac a solicitat și ea abținerea în contextul formulării cererii de recuzare faţă de întreg completul de judecată din dosar pentru a elimina orice fel de îndoieli de imparțialitate.
În ciuda faptului că înșiși membri completului de judecată au menționat faptul că au legătură cu una din părțile implicate în dosar, Curtea de Apel Cluj a respins pe 30 martie, cererile celor trei judecători. Iar la începutul lunii mai, procesul va continua cu aceiași magistrați.