Ce este aplicația E-DAC și cum au reușit să prindă polițiștii un olandez pentru fapte de înșelăciune

DE Alexandra Lupascu | 31.03.2024 - 18:47
Ce este aplicația E-DAC și cum au reușit să prindă polițiștii un olandez pentru fapte de înșelăciune Foto: Fcus Press(ftografie cu caracter ilustrativ)

Un olandez, care mai are de executat 190 de zile de arest pentru înșelăciune și pe numele căruia fusese emisă o alertă Schengen, a fost depistat de polițiștii din Galați cu ajutorul aplicației E-DAC, recent implementată în România.

SHARE

Un cetățean olandez, care mai are de executat 190 de zile de arest pentru înșelăciune și pe numele căruia fusese emisă o alertă Schengen, a fost depistat de polițiștii din Galați cu ajutorul aplicației E-DAC, recent implementată în România.

Potrivit IPJ Galați, sâmbătă noaptea, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, au făcut semnal regulamentar de oprire, pentru control, șoferului unui autoturism care se deplasa pe strada Alexandru Ioan Cuza.

Ce este aplicația E-DAC și cum au reușit să prindă polițiștii un olandez pentru fapte de înșelăciune

După prezentarea documentelor, s-a stabilit că șoferul are 45 de ani și este de cetățenie olandeză.

"Întrucât, în urma verificării și în aplicația E-DAC, a rezultat că față de persoană a fost emisă de către autoritățile din Olanda o alertă Schengen, acesta a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, pentru clarificarea situației", transmite IPJ Galați.

Polițiștii au stabilit că față de bărbat era emisă o alertă de depistare și reținere, din anul 2019, pentru comiterea unei infracțiuni de înșelăciune în statul său natal, în anul 2016, și mai avea de executat un rest de 190 de zile de arest în legătură cu această infracțiune.

Citeşte şi: Directorul FBI a venit în România! Despre ce a discutat cu reprezentanții Ministerului Justiției

Bărbatul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând ca, ulterior, să fie prezentat Curții de Apel Galați, pentru luarea unei măsuri preventiv și supus procedurilor de extrădare.

"Aplicația E-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și a infracțiunilor grave, facilitând schimbul rapid și eficient de informații între autoritățile din țară și din spațiul Schengen.

Citeşte şi: Care este cea mai sigură cameră dintr-un hotel. Sfaturile unui agent FBI cu misiuni sub acoperire

Utilizarea acestei aplicații a demonstrat deja eficiența sa în identificarea și reținerea suspecților, contribuind la asigurarea siguranței și securității cetățenilor", susține IPJ Galați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te