Ce categorie de șoferi vor putea conduce un nou autovehicul? Guvernul a decis

DE Alin Crișan | Actualizat: 18.01.2024 - 19:46
Ce categorie de șoferi vor putea conduce un nou autovehicul? Guvernul a decis - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Guvernul a decis! Șoferii români care dețin acest tip de permis vor putea să conducă vehicule agricole. Ordonanţa de urgenţă modifică şi completează unele acte normative.

SHARE

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează unele acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole.

Ce categorie de șoferi vor putea conduce un nou autovehicul? Guvernul a decis

Ordonanţa de urgenţă modifică şi completează unele acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole, anunță într-un comunicat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Conform actului normativ aprobat de Guvern:

1. Echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

2. Înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, fără examinare de către autoritatea competentă.

Citește și: 430 de lei amendă dacă nu ai deszăpezit mașina corespunzător. Greșeala care îi costă pe șoferi

"Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin.

"O altă ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern are în vedere modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole.

Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Citește și: Unii şoferi au protestat împotriva protestului. Ce s-a întâmplat este fără precedent

El a mai spus că "aceste modificări sunt în concordanţă cu Planul Naţional Strategic pentru exerciţiul financiar 2023-2027, care prevede o creştere semnificativă a parcului de utilaje agricole, fapt ce generează o disproporţionalitate între numărul de utilaje şi personalul specializat”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te