Sorina a ajuns cu părinții ei adoptivi în America

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.07.2019 - 14:22
Foto: ziaristii.com

UPDATE: Sorina Săcărin și familia sa adoptivă au ajuns în Statele Unite ale Americii.

SHARE

Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, a părăsit, duminică, România, împreună cu părinții săi adoptivi, Ramona și Gabriel Săcărin, potrivit unor surse apropiate familiei, citate de Mediafax.Fetița avea toate actele în regulă atunci când a părăsit ţara prin Aeroportul Otopeni.

Familia adoptivă a ridicat, vineri, pașaportul copilei, după mai bine de trei săptămâni de când fusese reținut de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), care cercetează modul în care fetița a fost luată de procurorul de caz din casa ex-asistentei maternale care o îngrijise pentru a o da familiei adoptive. 

Citește și: UPDATE Plângerea familiei Săcărin privind pașaportul Sorinei, trimisă la SIIJ/Familia a primit actul

În curs mai este și procesul la Judecătoria Slatina, unde procurorul general interimar Bogdan Licu a făcut apel în cazul deciziei instanței de a nu emite o ordonanță președințială, care ar fi obligat-o pe fetiță să rămână în România până la definitivarea anchetei SIIJ. 

Sorina, în vârstă de opt ani, a fost adoptată de familia Săcărin, români stabiliți în America, în luna aprilie a acestui an. Ex-asistenta maternală care a îngrijit-o timp de șapte ani s-a opus ca fetița să meargă la noua ei familie, pe motiv că Protecția Copilului Mehedinți ar fi înșelat-o și nu i-ar fi spus că micuța era adoptabilă. Anterior, totuși, ex-asistenta Mariana Șărămăt a semnat două declarații prin care spunea că nu vrea să adopte copila. 

Cazul a fost dezbătut pe larg în societatea românească, după ce fetița a fost luată din casa Șărămăt din Baia de Aramă, Mehedinți, de procuroarea Maria Pițurcă, pe la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Fetița s-a opus, iar oamenii legii au arătat că familia Șărămăt îi spusese copilei că părinții ei adoptivi vor să îi ia organele.

Cazul a ajuns și în mediul politic, unde a fost folosit de Coaliția PSD-ALDE pentru a ataca Justiția, exprimând îndoieli cu privire la legalitatea adopției. Apoi, procurorul general interimar Bogdan Licu a atacat decizia definitivă a instanței privind adopția, cerând revizuirea. Plângerea sa a fost respinsă definitiv.

Citește și: Corpul de Control: Protecția Copilului Mehedinți, fiasco în cazul Sorinei

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.