Cazul fetiței care a sărit pe șine în stația de metrou Dristor 1. Cine sunt salvatorii

DE Elena Andrei | 11.02.2021 - 22:58
sursă you tube
salvatorii de la metrou/sursă Facebook

Imaginile șocante cu tânăra salvată de pe șinele metroului în ultima clipă au stârnit un interes general. Ce s-a întâmplat, de fapt, acolo, de ce a sărit fetița pe șine și cum a fost salvată de doi oameni cu suflet, unul fiind fiul fotbalistului Dănuț Lupu, Răzvan.

SHARE

Vitalie Cojocari, reporter Pro tv, a vorbit cu cei doi salvatori care au scos o adolescentă la milisecundă din fața trenului la stația de metrou Dristor 1 și a scris primele impresii pe pagina sa de Facebook.

„O să vă redau totul cronologic.

Ieri, 10 februarie 2021. Stația Dristorului 1. Ora 15.35. O studentă, Alexandra, a coborât la metrou și a văzut o adolescentă care a sărit de pe peron pe calea de rulare.

A reușit să treacă peste șoc. A strigat spre adolescentă, iar strigătul i-a fost salvator. Fetița s-a întors spre ea și i-a întins mâna. Era o mână care cerea ajutor.

Nu ar fi reușit singură să o scoată de acolo.

Din fericire, în același timp un alt salvator i-a întins mâna fetiței. Este Răzvan Lupu, fiul fotbalistului Dănuț Lupu.

Șansa face ca Răzvan să fi decis ieri că ar fi bine să-și lase mașina acasă. A coborât la metrou, în stația Dristor 1. A auzit țipătul și a crezut inițial că femeia din fața sa și-a scăpat telefonul pe șine.

S-a dus s-o ajute, dar în secunda doi a realizat ce se întâmplase: o femeie încerca să tragă de pe șinele metroului nu telefonul, ci o fetiță.

„Am acționat pur și simplu din instinct”, povestește Răzvan Lupu. Instinctul i-a spus că trebuie să tragă cu putere mâna întinsă de fetiță.

A tras. Suficient de tare cât să o scoată din fața metroului care intra chiar în acel moment în stație. Trenul a atins-o pe adolescentă, dar nu i-a provocat niciun rău. Acum aceasta se află sub supravegherea medicilor.

 

Citiți și VIDEO Salvare miraculoasă la metrou: trasă de pe șine la Dristor în ultima fracțiune de secundă

 

Alexandra spune că primul lucru pe care i l-a cerut fetița a fost o îmbrățișare.

„I-am oferit alinare, am vorbit cu ea”, spune salvatoarea. „Înțeleg că avea traume din cauza divorțului părinților”, spune și salvatorul Răzvan.

Sunt doi oameni providențiali care au fost astăzi eroi.

O studentă care a avut prezența de spirit să strige și să întoarcă din drumul său un suflet rătăcit. Un tânăr care și-a lăsat mașina acasă și a fost acolo cu suficientă putere cât să prevină o tragedie.
Numiți această succesiune de întâmplări cum vreți, soartă, Dumnezeu, noroc, oameni buni, întâmplări fericite... Cert este că avem o fetiță salvată miraculos și apoi mângăiată de doi oameni care s-au întâlnit accidental în Metroul din București.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te