Reabilitarea Cazinoului din Constanța este aproape gata după 4 ani de lucrări. Inițial, finalizarea a fost estimată pentru martie 2023, dar s-au înregistrat întârzieri din diferite cauze.
Cazinoul Constanța va fi redeschis publicului. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marele eveniment
„Suntem la cazinoul din Constanța, cazinou, pe care îl cunoaștem cu toți. Sunt ferm convins că nu sunt singurul care venea împreună cu părinții când era copil, pe faleza din Constanța și ne uitam la ruina Cazinoului și locuitorii din Constanța care stăteau băncuțe, cei mai în vârstă ne povesteau poveștile de la cazinou, cum a fost construit în 1910, cum a fost bombardat în război, cum s-au găsit scrisorile deținuților politici care au muncit în acest cazino, în pereți.
Citește și: FOTO Semnături ale deținuților politic care au lucrat la Cazinoul Constanța, descoperite la renovare
Erau trei puncte de atracții în Constanța ruina cazinoului, delfinariul și acvariul, care este vizavi de cazinou.”, a menționat Marcel Ciolacu pe rețelele de socializare.
Zeci de ani de așteptare
Premierul a anunțat că lucrările vor fi gata săptămâna viitoare, după care clădirea va fi deschisă publicului spre vizitare.
„Mă bucur mult că săptămâna viitoare se termină refacerea cazinoului din Constanța și va fi dat drumul publicului pentru a viziona și a vedea această superbă clădire și construcție.”, a afirmat premierul.
Reabilitarea cazinoului a fost finanțată din bugetul de stat, implementată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.
Citește și: FOTO/ VIDEO Cazinoul din Constanța, reabilitat parțial. Până acum a costat 90 de milioane de lei
Reabilitarea Cazinoului are loc la patru decenii de la ultimele lucrări efectuate în anii 80 ai regimului comunist, când multe detalii arhitecturale și elemente originale au fost pierdute. Tot comuniștii au mai reabilitat Cazinoul în anii 1950-53.
Echipele Aedificia Carpați au constatat abia după începerea lucrărilor și asumarea contractului faptul că monumentul este, de fapt, o ruină cu o structură de rezistență măcinată, care nu mai poate fi restaurată, ci trebuie înlocuită.