„Cred că trebuie să înţelegem (...) că sunt rigori impuse de ancheta Parchetului despre dosarele instrumentate.
Tocmai de aceea ne-am dori ca temele supuse dezbaterii în această comisie să privească strict drepturile omului.
Iar eu am precizat că nu sunt cea care stabilesc vinovăţii şi că sunt instituţii abilitate care vor face aceste verificări.
Sunt convinsă că vom afla răspunsul după analiza îndreptăţită pe care o vor face aceste instituţii", a declarat Carmen Dan la finalul audierilor sale la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor.
Întrebată dacă trebuie îmbunătăţite metodele de intervenţie şi regulamentele interne le Jandarmeriei, ministrul de Interne a arătat că totdeauna se impune o analiză a reglementărilor legale şi îmbunătăţirea acestora.
Carmen Dan a fost întrebată de deputatul Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului în Guvernele Grindeanu și Tudose, între timp plecat din PSD, ce secretari de stat au fost alături de ea în minister în seara și noaptea mitingului, ce a făcut până la 3 dimineața în MAI și de ce au fost mai mulți jandarmi la mitingul din 10 august față de alte manifestații similare, notează G4Media.
„Ce legătura are întrebarea cu domeniul de competență al comisiei?”, i-a replicat Carmen Dan. „În ce măsură am afectat drepturile omului stând la minister? Cum este relevant pentru drepturile omului ce secretari de stat au fost la minister?”, a continuat demnitarul.
„Mă îndoiesc că la alte evenimente aveați cunoștințe despre efectivele Jandarmeriei. Nu aveam nicio obligație să vă dau dumneavoastră aceste informații”, a mai adăugat ministrul de Interne. Ea a mai spus că protestul din 10 august a fost anunțat din timp și că în Piața Victoriei erau așteptați 1 milion de oameni.
Ministrul de Interne a fost invitat marţi la audieri, la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor "în vederea lămuririi unor aspecte legate de posibile încălcări ale drepturilor omului la manifestările de protest din data de 10 august 2018".