Caracal. Se conturează profilul unui ucigaș în serie, cu mai mult de două victime

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.07.2019 - 19:17
Inquam Photos / Bogdan Danescu

În urma investigațiilor criminalistice de a locuința lui Gheorghe Dincă din Caracal, care a recunoscut că le-a ucis pe Luiza și Alexandra, se conturează profilul unui ucigaș în serie, cu mai mult de două victime, spun ofițerii de omoruri cu experiență.

SHARE

Spațiul unde locuia criminalul, o mizerie cu miros fetid, indică o psihopatie veche, al cărui debut putea scăpa neobservat, însă modul în care a continuat era greu să nu fie detectat de oamenii care-l cunoșteau.

Criminalul își „construise” o vizuină care să-i ascundă faptele, având unele geamuri zidite.

Polițiști de omoruri cu experiență cred că Dincă trebuie să aibă și un trecut cu acuzații de viol, după care a început să ucidă, iar victimele pot fi mai mult de două.

De altfel, și echipa de criminaliști care investighează locuința lui Gheorghe Dincă pare să treacă prin sită întreaga proprietate și împrejurimile în căutare de probe care să indice mai multe victime și locuri în care s-ar fi putut descotorosi de cadavre.  

„Sunt gropi săpate şi cimentate. Sunt cercetate pe rând. Se prelevează probe, pentru că zona poate fi contaminată, dintr-un pas greşit şi lucrurile pot căpăta o altă turnură”, a declarat procurorul şef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, referindu-se strict la ancheta privind sechestrarea și uciderea celor două fete, Luiza și Alexandra.

Profilul criminalului are elemente și din „Taximetristul morții”, criminalul în serie Adrian Stroe, din anii ’90, dar, ca reacții, în special acel rânjet afișat la arestare și în timpul transportului la locul săvârșirii faptelor, duce cu gândul la Ion Râmaru.

Și Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a observat acel „zâmbet”, declarând pentru Mediafax că „este doar o mască”.

„Zâmbetul lui este o mască, nu este o stare de inconştienţă, este o mască astfel încât să facă faţă presiunilor vecinilor, de exemplu. Dar, cu siguranţă el va fi supus unei expertize medico-legale de natură psihiatrică, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ”, susţine Valeriu Şuhan pentru Mediafax.

De asemenea, acesta crede că Gheorghe Dincă ar putea avea la activ mai multe omoruri.

„Mi-e teamă că acest om are la activ mai multe victime.

Faptul că el a recunoscut aceste omoruri, într-un interval de timp relativ scurt, mă îndeamnă să cred că a recunoscut cu relativă uşurinţă, tocmai pentru a ascunde alte crime comise”, a declarat Valeriu Şuhan, fost poliţist judiciar.

O femeie din Caracal, instructor la Şcoala de Arte şi Meserii în comuna Alexandrei, Dobrosloveni, spune că a mers de trei ori la ocazie cu Gheorghe Dincă, pentru că „părea un om bătrân, serios”.

Un om care obișnuia să oprească într-un punct, unde stăteau oamenii la ocazie, și să ia femei.

Ancheta va fi de lungă durată și nu se știe ce va scoate la iveală.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te