Captură record în Deltă! Polițiștii au confiscat peste o tonă de pește și 43 kg de raci

DE Alin Crișan | Actualizat: 16.12.2023 - 11:08
Captură record în Deltă! Polițiștii au confiscat peste o tonă de pește și 43 kg de raci - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Captură record în Deltă! Polițiștii au confiscat peste o tonă de pește și 43 kilograme de raci.

SHARE

Peste o tonă de peşte, 43 de kilograme de raci, 257 de unelte de pescuit şi un autoturism au fost indisponibilizate, în urma a 9 controale desfăşurate în decembrie de Serviciul de Poliţie „Delta Dunării".

”În perioada 1 – 15 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării" au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul piscicol.

Captură record în Deltă! Polițiștii au confiscat peste o tonă de pește și 43 kg de raci

Astfel, au fost desfăşurate două acţiuni şi efectuate 12 controale, 9 persoane fiind conduse la sediul poliţiei, pentru cercetări. Totodată, au fost legitimate 15 persoane, fiind verificate două mijloace de transport.

Au fost constatate 11 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi Legea nr. 241/2005 privind evaziunea fiscală. De asemenea, au fost indisponibilizate peste 1.200 de kilograme de peşte, din diferite specii, 43 de kilograme de raci, 257 de unelte de pescuit şi un autoturism”, transmite Serviciul de Poliţie „Delta Dunării".

Citește și: Peste 400 de kilograme de pește confiscate în Deltă. Nici sturionii nu au scăpat de furia pescarilor

Valoarea bunurilor confiscate este estimată la 55.030 de lei.

La data de 14 decembrie 2023, în localitatea Plopu, judeţul Tulcea, poliţiştii Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării'' şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea – Serviciul de Ordine Publică, au descoperit la punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu profil piscicol 102,7 kilograme de peşte proaspăt din diferite specii fără documente legale de provenienţă. Peştele a fost confiscat şi predat la o unitate de profil, spre valorificare.

În acest caz se desfăşoară cercetări privind săvârşirea infracţiunii de pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale, faptă prevăzută şi pedepsită conform OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

În cadrul cercetărilor efectuate într-o cauză penală, a fost extinsă urmărirea penală pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. În perioada 14 august – 25 noiembrie 2022, nu ar fi fost evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate prin 35 de acte comerciale, obţinând 67.464 de lei, cu titlu de venit.

Totodată, în repetate rânduri ar fi fost arse facturi, carnete cu avize de însoţire a mărfii şi chitanţiere, prin care ar fi fost vândute diferite cantităţi de peşte.

De asemenea, ar fi fost procesate, fără autorizare, 208,6 kilograme de file de şalău, precum şi 75,9 kilograme de icre de crap.

Citește și: Peștele pe cale de dispariție numit „dinozaurul Dunării”, braconat ilegal. Ce a descoperit Poliția

Totodată, în perioada 14 august 2022 – 25 noiembrie 2022, ar fi fost deţinute şi comercializate 5.026 de kilograme de peşte diferite specii, prin 35 de acte comerciale, iar, la data de 25 noiembrie 2022, persoana cercetată ar fi deţinut, în propria locuinţă, 59 de kilograme de peşte proaspăt din specia şalău, fără a deţine documente legale de provenienţă.

De asemenea, la data de 14 august 2022, persoana cercetată ar fi deţinut şi comercializat 42 de kilograme de sturion.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te