Canicula lovește România! Temperaturi extreme în mai multe zone din țară. Vor fi și 37 de grade

DE Alin Crișan | 08.06.2024 - 11:08
Canicula lovește România! Temperaturi extreme în mai multe zone din țară. Vor fi și 37 de grade - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Canicula lovește România! Temperaturi extreme în mai multe zone din țară. Vor fi și 37 de grade, anunță meteorologii.

SHARE

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineață avertizări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, dar și de caniculă, care va cuprinde zeci de județe.

Canicula lovește România! Temperaturi extreme în mai multe zone din țară. Vor fi și 37 de grade

Sâmbătă, de la ora 12 și până la ora 23 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Citește și: Explozie puternică la un liceu din Giurgiu. Doi elevi au suferit arsuri grave

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa între 30 de grade în centrul țării și 36 de grade în sud, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

De duminică, 9 iunie, ora 10:00, și până marți, 11 iunie, ora 10:00, în zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

Cod galben - temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat

Tot de duminică până marți, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Citește și: Patru studenți români de la UMF Iași, premiați într-o competiție la Stanford University

Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

Cum va fi vremea în București

08.06.2024 ORA 10:00 - 09.06.2024 ORA 09:00

Vremea va fi călduroasă, iar după-amiaza indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în a doua parte a zilei, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

09.06.2024 ORA 09:00 - 10.06.2024 ORA 09:00

Vremea va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat, indicele de confort termic temperatură umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18...21 de grade.

10.06.2024 ORA 09:00 - 11.06.2024 ORA 10:00

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și seara. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te