Când intră următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale. Autoritățile au făcut anunțul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.11.2023 - 21:16
Când intră următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale. Autoritățile au făcut anunțul - Foto: Observator / imagine cu carcacter ilustrativ

Persoanele vulnerabile au primit anul acesta, de la stat, 1500 de lei, sub formă de tichete sociale. Această sumă este împărțită în 6 tranșe egale, de 250 de lei. Până acum au fost distribuite doar 5 tranșe. Iată când va fi distribuită ultima tranșă de bani pe cardurile sociale.

SHARE

Până acum, persoanele vulnerabile au primit 5 tranșe de bani a câte 250 de lei, bani folosiți pentru achiziția de alimente. În următoarea perioadă, acestea urmează să primească ultima tranșă aferentă anului 2023.

Ultima tranșă ar urma să intre pe 15 decembrie.

Ultima tranșă de bani pe cardurile sociale

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023.

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor.

Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială și care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a explicat Marcel Boloș, la începutul anului.

Fiecare tichet poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Primele tichete sociale au fost transferate pe cardurile beneficiarilor, la începutul anului. Cea de-a doua tranșă de 250 de lei a fost virată la începutul lunii aprilie.

Al treilea transfer a fost făcut la jumătatea lunii iunie. 600 milioane de lei au plecat atunci către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili, potrivit anunțului transmis Marcel Boloș pe Facebook.

Cea de-a patra tranșă a ajuns la beneficiari în perioada 10-15 august. Iar cea de-a cincea tranșă a intrat pe cardurile sociale în prima jumătate a lunii octombrie.

Acum, ultima tranșă va intra pe carduri la jumătatea lunii decembrie. 

Cine primește bani pe cardurile sociale

Românii care primesc bani pe cardurile sociale sunt:

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

Citește și: Unii români pot primi mai puțini bani ca ajutor pentru căldură. Cine sunt și cum pot evita situația

Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citeşte şi: Când vor fi plătite ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3000 de lei. Cum vor intra banii

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te