Canada recrutează profesionişti din gaming si VFX din România şi Balcani

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.10.2021 - 22:38
Canada recrutează profesionişti din gaming si VFX din România şi Balcani/FOTO: Unsplash

Companiile tech din Montréal s-au aliat pentru a crea Journées Québec Gaming & VFX, o iniţiativă unică pentru oportunităţile de recrutare la nivel mondial.

SHARE

„Companiile tech din Montréal s-au aliat pentru a crea Journées Québec Gaming & VFX, o iniţiativă unică pentru oportunităţile de recrutare la nivel mondial. Profesioniştii din România şi Balcani  - interesaţi să se mute la Montréal pentru a se alătura sectoarelor în creştere rapidă de jocuri video, efecte vizuale şi animaţie -  îşi pot depune candidatura până pe 12 noiembrie 2021. Aceasta este o oportunitate de neratat pentru profesioniştii interesaţi de potenţialul unei noi vieţi în Montréal, incluzând aici un cost convenabil de trai, sisteme de sănătate şi educaţionale puternice şi un stil de viaţă avangardist", anunţă iniţiativa.

Journées Québec Gaming & VFX este un eveniment organizat de Montréal International în colaborare cu Guvernul din Québec.

Peste o sută de oportunităţi de angajare sunt în prezent disponibile pentru jocuri video, VFX şi animaţie, incluzând poziţii pentru niveluri medii, până la seniori, pentru programatori, artişti, regizori, asigurarea calităţii (QA), experienţa utilizatorului şi interfaţa pentru utilizatori (UX/UI), design-ul jocurilor, animaţie, compoziţia sunetului şi multe altele. Mai multe studiouri recrutează activ în cadrul evenimentului Journées Québec Gaming & VFX, printre care: WB Games Montréal, Cinesite, Framestore, Turbulent, Netease Games, Moment Factory, Dpt., Motive Studios (EA), Eidos Montréal, Square Enix Montréal, Beenox, MiHoYo, Ludia, Halodi Robotics, Norsfell, Tencent America şi AAStudios (Artifex Animation Studios Inc.).

Citește și: Ce vrea partidul lui Dragnea: stop abuzurilor, fără neomarxiști, mâncare toxică și comenzi din UE

Candidaţii interesaţi de o astfel de oportunitate pot aplica pentru diferite poziţii pe website-ul talentmontreal.com începând de astăzi până vineri, 12 noiembrie 2021. Angajatorii vor selecta potenţialii candidaţi şi îi vor invita la un interviu online care va avea loc între 15 şi 21 noiembrie 2021. Majoritatea studiourilor îşi vor asista candidaţii câştigători în procesul de obţinere a permisului de muncă în Canada.

„Mai mult ca oricând, Montréal este locul unde trebuie să fii. Industriile tehnologice şi creative ale oraşului creează capodopere şi proiecte avangardiste. Montréal se clasează în mod constant printre primele hub-uri la nivel mondial şi pe primul loc în Canada pentru creativitatea digitală: este un loc în care carierele sunt menite să avanseze. Fie că sunteţi veterani din industrie care doriţi un mediu sănătos şi pozitiv pentru familiile voastre, fie un nou venit care caută un loc de muncă provocator la birou şi recompensator în viaţa socială, Montréal vi se potriveşte”, a declarat Stéphane Paquet, preşedinte şi CEO, Montréal International.

De-a lungul anilor, studiourile de animaţie şi efecte vizuale din Montréal au participat la nenumărate producţii, printre care The Rise of Skywalker, Stranger Things, Jurassic World, Blade Runner 2049, 1917 şi Tomb Raider. Personaje precum Ezio Auditore (Assassin's Creed), Scooby Doo şi Batgirl au fost, de asemenea, dezvoltate cu ajutorul studiourilor din Montréal.

Creşterea exponenţială a industriei a fost, de asemenea, subiectul unui studiu recent condus de KPMG, care a arătat că între 2009 şi 2019, ocuparea forţei de muncă în oraş a crescut în medie cu 8% în fiecare an pentru industria jocurilor video şi cu 28% pentru efectele vizuale.

Citește și: FOTO Profesoară, însărcinată după ce ar fi avut relații intime cu un elev de 15 ani. A fost arestată

„M-am născut în Statele Unite. În Montréal, am găsit un amestec de arome europene cu o industrie înfloritoare a jocurilor propice pentru cariera mea, împreună cu un cost al vieţii rezonabil, salarii bune şi o viaţă culturală bogată. Mixul acesta este absolut magic. Este foarte uşor să te îndrăgosteşti de Montréal, aşa cum am făcut-o şi eu”, spune Tara Brannigan, director of Player Experience – Behaviour Interactive.

Montréal International este o organizaţie non-profit finanţată de sectorul privat, Guvernele din Canada şi Québec, Comunitatea metropolitană din Montréal şi oraşul Montréal. Mandatul său este de a atrage şi reţine investiţii străine (companii şi start-up-uri), organizaţii internaţionale, muncitori calificaţi şi studenţi internaţionali în regiunea Montréal, oferind servicii de asistenţă adaptate nevoilor lor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.