Bunuri confiscate de poliție, distruse de incendiu. „Afectate în proporție de 50%”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.10.2023 - 11:39
Pompierii încă sting incendiul de la camera de corpuri de licte a poliției Foto: ISU B-IF (imagine cu rol ilustrativ)

Un incendiu violent s-a produs la o fostă fabrică de țigarete din apropierea Maternității Giulești. Clădirea servea drept cameră de corpuri delicte pentru Poliția Capitalei. Înăuntru erau saci cel mai probabil cu documente. Pompierii încă sunt la fața locului.

SHARE

Pompeirii au intervenit cu 18 autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu violent produs seara trecută la o clădire care servea drept cameră de corpuri delicte a Poliției Capitalei. 

Acțiunea de stingere nu s-a încheiat încă, la fața locului fiind în prezent 11 autospeciale ale pompierilor. În curtea clădirii erau foarte multe mașini cu sigiliu. 

Bunuri confiscate de poliție, distruse de incendiu. „Afectate în proporție de 50%”

Pompierii au fost alertați luni seara, în jurul orei 18.00 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unei clădiri cu cinci etaj de pe strada Boișoara din cartierul Giulești. 

Clădirea este în apropierea Maternității Giulești. 18 autospeciale au fost trimise la fața locului, 8 dintre acestea realizau alimentarea cu apă din afara dispozitivului. 

Citește și: Incendiu de proporții pe o stradă din București. Au fost trimise 20 mașini de pompieri și 12 salvări

În subsol erau depozitate materiale combustibile, potrivit pompierilor: mase plastice, hârtie, textile. În curte erau mașini, mai vechi și mai noi, cu sigiliu, ce par a fi confiscate de poliție și lăsate acolo până când judecătorii decid în legătură cu acestea. 

Unele autovehicule erau foarte vechi și aveau deja geamuri sparte. Cel mai probabil nu aveau combustibil în rezervoare. Câteva dubițe se aflau lângă clădire. Este posibil să fi suferit avarii din cauza căldurii însă pompierii au avut grijă să le răcească cu apă astfel că niciuna nu a luat foc. 

În legătură cu bunurile găsite în subsol, acestea au ars în proporție de peste 50 %, spun unele surse. 

Momentan nu se știe de la ce a pornit incendiul. Lt.col Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov a explicat pentru Newsweek că în acest moment, la fața locului mai sunt 11 autospeciale. Numărul este atât de mare pentru că unele dintre acestea trebuie să asigure alimentarea cu apă din exterior. 

Poliția confirmă că erau bunuri confiscate

”La data de 2 octombrie 2023,  polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului.

Citește și: VIDEO Incendiu puternic la Spitalul pentru copii Nicolae Robănescu din Capitală. 110 copii, evacuați

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, a transmis Poliția Capitalei.

Clădirea se află la 200 de metri de Maternitatea Giulești.

Pe 16 august 2010  nu mai puțin de 11 bebeluşi lăsați nesupravegheați timp de câteva minute au fost prinși în incendiul izbucnit de la priza la care era conectat aerul condiționat. Trei dintre copii au murit pe loc, iar opt au fost răniţi grav. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te