Sute de blocuri din București au fost lăsate fără apă caldă și căldură, cei mai afectați fiind cei care locuiesc în sectorul 2. Aproape că nu există zi, de la începutul acestui an, în care Termoenergetica să nu anunțe alte și alte avarii la rețeaua de termoficare.
"Bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură și apă caldă, atât cât (nu) aveau, oricum. Bugetul Capitalei este în continuare complet blocat.
Mii de angajați ai Primăriei Generale nu-și vor încasa salariile, iar situația se va răsfrânge și asupra termoficării și transportului public din București.
Bugetul blocat în Capitală îi poate lăsa pe bucurești fără transport, căldură și apă caldă
Am semnalat în repetate rânduri această situație gravă. Bugetul a fost propus de primar cu întârziere și fără transparență, pentru a ascunde de fapt nepriceperea.
A mizat pe „șantajarea” consilierilor generali, invocând riscul blocării orașului. Altfel nu se explică întârzierea cu o lună a punerii în dezbatere publică a bugetului pentru 2024.
Citește și: 600 de milioane de euro, pentru căldură în casele românilor
Liberalul mai susține că există bani pentru proiectele în discuție.
"Banii există. Spre exemplu, primarul general a crescut în proiectul pentru 2024 cheltuielile cu bunuri și servicii cu peste 863 milioane lei față de execuția din 2023.
Citește și: Unde a deschis Primăria Capitalei un nou șantier pentru modernizarea termoficării? Blocuri afectate
Mai mult, în bugetul pe 2024 fondurile europene bugetate sunt de doar 15,38%, în comparație cu Oradea (31%), Constanța (46%), Sectorul 6 (37%) și Cluj-Napoca (57%), toate administrații liberale, care au ca priorități dezvoltarea și investițiile.
O creștere de peste 80% a cheltuielilor prognozate pentru anul 2024, comparativ cu execuția anului 2023, poate fi observată în cazul asistenței sociale, pentru care bugetul propus este de 566,74 milioane lei", a precizat Burduja.