Banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor se află încă în bugetele Senatului și Camerei Deputaților și au fost propuneri pentru a fi mutate la Ministerul Muncii, pentru că acestea au dispărut odată cu legea promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Din articolele legii Bugetului 2021, au mai rămas câteva ce vor putea primi votul după ce se votează celelalte anexe, cel mai probabil sâmbătă.
Pe textul legii, amendamentele PSD au fost respinse, precum tichetul pentru natalitate, 5% din PIB pentru Educație, finanțarea incubatoarelor în universități și altele.
Citește și
Ministrul Finanțelor: Bugetul este construit pe o creştere economică de 4,3%
Scandal la avizarea bugetului în comisii. Solomon (PSD), bădăran cu USR PLUS
Lucian Heius, secretar de stat la Ministerul Finanțelor a spus, la fiecare amendament, că „nu susține amendamentul prezentat”, iar în anumite cazuri mai adăuga „nu face obiectul de reglementare al legii bugetare” și „sursa de finanțare nu este clar identificată”, după caz.
Bugete votate pe instituții
Instituții care au avut bugetele votate în Comisiile reunite de buget-finanțe: Administrația Prezidențială, Senatul, Camera Deputaților, Curtea de Conturi, Curtea Constituțională, Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului, CNA, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Agerpres, Academia Română, Consiliul Concurenței, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, SRI, Autoritatea Electorală Permanentă, ANRP, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, Ministerul Energiei.