Brancardierul care a detubat o pacientă la spitalul Victor Babeș, reținut pentru 24 de ore

DE Elena Andrei | 11.12.2020 - 21:37
sursă tvmedicala

Brancardierul de la spitalul Victor Babeș din București, care ar fi detubat din greșeală joi seară o pacientă de la ATI, care a decedat ulterior, a fost reținut pentru 24 de ore și i s-a deschis dosar penal, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

SHARE

Acesta urmează să fie prezentat în fața judecătorului cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

„În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați.”, se arată în comunicatul Parchetului.

Brancardierul are 58 de ani și era angajat al unității spitalicești.

Pacienta care a murit la Spitalul Victor Babeș după ce a fost detubată din greșeală avea 65 de ani și era internată de trei săptămâni la unitatea medicală, fiind bolnavă de COVID-19.

Spitalul admite că în după-amiaza zilei de joi, 10 decembrie, în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă „a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente COVID-19, în vârstă de 65 de ani, internată în cadrul compartimentului începând din data de 25 noiembrie 2020".

„Există indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalutui de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate", au anunțat reprezentanții spitalului.

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.