Edilul a adăugat că nu are nimic personal cu Guvernul sau cu ministrul Sănătăţii, însă Vlad Voiculescu trebuie să explice de ce a semnat o ordonanţă de urgenţă care nu respectă o hotărâre în vigoare a Executivului.
„Avem rezultate concrete. Cu privire la această temă importantă vaccinarea, da, nu e în competenţa MFP vaccinarea, dar ministrul Finanţelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune ea – toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare şi de plata personalulului se suportă de la bugetul de stat. Ministrul Finanţelor ne-a spus că această prevedere va fi respectată. Noi nu ştim cum ministrul Sănătăţii a ales să ignore această prevedere legală. Personal îl respect pe domnul ministru şi are consideraţie mea”, a afirmat Emil Boc, după întâlnirea de marţi a mai multor reprezentanţi ai administraţiilor locale cu ministrul de Finanţe Alexandru Nazare.
Edilul oraşului Cluj-Napoca a mai spus că ministrul Sănătăţii ar trebui probabil să răspundă la întrebarea de ce a semnat şi avizat o ordonanţă de urgenţă care nu respectă o hotărâre în vigoare a Guvernului şi anume care prevede că finanţarea pentru astfel de cheltuieli legate de vaccinare sunt suportate din bugetul de stat.
„Probabil că ministrul Sănătăţii ar trebuie să răspundă la întrebarea de ce a semnat o ordonanţă de urgenţă care nu respectă o hotărâre în vigoare a Guvernului României. Aceste cheltuieli vor fi suportate de la bugetul central şi această prevedere se va regăsi în această OUG. Cerem ca pe viitor orice ministru al României care îşi pune semnătura pe un act normativ să ţină cont de toate hotărârile în vigoare. Cerem Guvernului şi tuturor miniştrilor ca niciodată niciun fel de alocare să se facă fără consultarea administraţiei locale. Nu avem nimic personal nici cu Guvernul, nici cu ministrul Sănătăţii. Dorim doar să fim respectaţi ca parteneri în implementarea unor lucruri de calitate”, a completat Boc.
„Aşteptăm forma finală a OUG din această săptămână care să consacre faptul că vor fi suportate cheltuielile din bugetul de stat. Tot OUG stabileşte cu cât se plăteşte medicul, asistentul medical. Vă pot da exemplu de la Iaşi, Cluj, Brăila. Cheltuielile sunt în jur de 3 milioane euro la un municipiu mai mic, la 5 milioane de euro la un municipiu mai mare”, a conchis Emil Boc, potrivit news.ro.