Până la ora 14, credincioșii vor putea urca spre Catedrala Patriarhală doar dinspre Piața Unirii. Din cauza regulilor specifice pandemiei, anul acesta nu vor mai exista vase mari cu aghiazmă. Oamenii vor primi sticle de 1 litru cu aghiazmă gata îmbuteliată de către voluntarii Bisericii Ortodoxe Române.
Slujba de Bobotează este oficiată de ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta urmează să iasă la ora 12 în fața credincioșilor pentru a ține slujba de binecuvântare a aghiasmei mari.
Botezul Domnului sau Boboteaza din 6 ianuarie, alături de ziua Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, prăznuită în 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă şi, totodată, al celor dedicate naşterii lui Iisus Hristos. Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. La români, ziua de Bobotează cuprinde motive specifice sărbătorilor de Crăciun. Astfel, în unele zone se colindă, se fac şi se prind farmecele şi descântecele, se află ursitul, se fac prorociri despre noul an, potrivit Antena3.