Bărbatul evadat dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova, prins după două săptămâni

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.12.2023 - 20:44
Bărbatul evadat dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova, prins după două săptămâni - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul evadat dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova a fost prins după două săptămâni. Un prieten l-a găzduit, deși știa că este urmărit.

SHARE

”La data de 28 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, care se sustrăgea de la executarea pedepsei, într-o localitate din judeţul Argeş. Bărbatul a fost depistat şi imobilizat, ulterior fiind condus la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea audierii”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Bărbatul evadat dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova, prins după două săptămâni

Sursa citată a precizat că, de asemenea, poliţiştii au depistat şi un bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit că l-ar fi găzduit pe bărbatul de 41 de ani, în locuinţa acestuia, din judeţul Argeş, cunoscând faptul că acesta este căutat pentru săvârşirea infracţiunii de evadare.

Citește și: Scene de groază într-un zbor Wizz Air. „Sânge peste tot în baie, copiii plângeau”. Ce s-a întâmplat

”Cu privire la bărbatul de 41 de ani, acesta a fost încarcerat într-un penitenciar din Sectorul 5 al Capitalei. Bănuitul, în vârstă de 40 de ani, care l-ar fi găzduit pe bărbatul evadat, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, a mai transmis sursa citată.

Bărbatul care a evadat, în 11 decembrie, dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova de la punctul de lucru a fost prins de poliţişti în Câmpulung.

”La data de 11 decembrie 2023,  în jurul orei 17.40, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 41 de ani, deţinut în cadrul unui penitenciar din Sectorul 5, în timp ce se întorcea la unitatea de detenţie, de la un punct de lucru, unde presta activităţi lucrative, fără supraveghere, a părăsit autoturismul care îl transporta înapoi spre unitatea de detenţie, la o intersecţie din Sectorul 5.

 În acest context, cu privire la bărbatul în cauză s-a dispus urmărirea naţională şi internaţională”, au precizat poliăţiştii.

Citește și: Bicicletele electrice și trotinetele electrice vor trebui să aibă asigurare RCA. Anunțul Guvernului

Astfel, în perioada 11 decembrie 2023 – 28 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi pentru depistarea bărbatului în cauză, iar în urma acestora, a rezultat presupunerea rezonabilă că, bănuitul s-ar afla într-o localitate din judeţul Argeş.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te