Bărbat, specializat pe camătă și șantaj, reținut de polițiști. Ce au descoperit agenții la el acasă?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.12.2023 - 16:52
Bărbat specializat pe camătă și șantaj reținut de polițiști. Ce au descoperit agenții la el acasă? - Foto: News / imagine cu caracter ilustrativ

Bărbat, specializat pe camătă și șantaj, reținut de polițiști. Ce au descoperit agenții la el acasă și cum au intrat pe fir? Totul era bine pus la punct.

SHARE

Bărbat, specializat pe camătă și șantaj, reținut de polițiști. Ce au descoperit agenții la el acasă și cum au intrat pe fir? Totul era bine pus la punct.

Citește și: Interlopii din clanul Caranii, săltați de DIICOT, în ”Ziua Z”. Cum luptau pentru ”supremație”

Bărbat reținut pentru camătă și șantaj

Un bărbat de 46 de ani a fost reținut de polițiștii din Ialomița, sub acuzația de camătă și șantaj. Acesta ar fi acordat împrumuturi și apoi șantaja victimele pentru recuperarea banilor.

Polițiștii din Țăndărei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, au făcut miercuri două percheziții domiciliare, în orașul Țăndărei, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de șantaj și camătă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2022 - decembrie 2023, un bărbat de 46 de ani din orașul Țăndărei ar fi acordat împrumuturi, pentru care ar fi perceput dobânzi foarte mari, ulterior șantajând persoanele vătămate, în vederea recuperării sumelor de bani împrumutate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 34.850 de lei, 64.800 de lire sterline, 67.590 de euro și 400 de franci elvețieni, mai multe articole pirotehnice, 10 cartușe cu glonț, 200 de țigarete care nu prezentau timbrul aferent, telefoane mobile, cartele SIM, medii de stocare USB și bijuterii.

A fost reținut pentru 24 de ore

La sediul Poliției orașului Țăndărei au fost opt persoane pentru continuarea cercetărilor.

Față de un bărbat, de 46 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, potrivit Mediafax.

Totodată, la cele două imobile percheziționate, polițiștii au constatat că acestea nu erau racordate la rețeaua stradală de electricitate, fiind utilizate instalații clandestine, prin intermediul cărora ar fi fost sustrasă energie electrică.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Citește și: Polițiști anchetați în dosarul Caranilor. De ce au fost luați de DIICOT

De asemenea, bărbatul de 46 de ani a fost amendat cu 100.000 de lei, pentru deținerea unor țigarete netimbrate, conform legislației în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te