Băncile din România au donat peste 23,5 milioane lei în lupta împotriva coronavirusului

DE Adelina Sahlean | 13.05.2020 - 12:45
Foto: ARB

Băncile din România au donat peste 23,5 milioane lei, până în prezent, în lupta împotriva pandemiei COVID-19, banii fiind destinați achizițiilor de echipamente și aparatură medicală pentru sistemului sanitar local, potrivit datelor centralizate de la bănci.

SHARE

Peste 220 de spitale au fost susţinute de băncile din România pentru achiziția de aparatură și materiale sanitare și peste 100 de ONG-uri au beneficiat de suport financiar și de altă natură în activitățile pe care le desfășoară în combaterea efectelor pandemiei, informează Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

"În cadrul campaniei #Dreptullabanking sunt comunicate contribuţiile consecvente ale băncilor la creşterea economică a României. Încă de la debutul crizei de sănătate, băncile au acordat sprijin clienţilor şi autorităţilor pentru limitarea efectelor negative asupra bunăstării economice individuale, a economiei României şi a sănătăţii şi siguranţei publice. Pe lângă măsurile de protecţie a sănătăţii clienţilor şi angajaţilor şi de suport pentru domeniul sanitar, sistemul bancar a fost printre singurele industrii care au adoptat măsuri de sprijin pentru clienţii afectaţi financiar de efectele pandemiei", menţionează ARB, în comunicat.

Potrivit sursei citate, în toată această perioadă, angajaţii băncilor au fost şi sunt la datorie în prima linie, pentru a asigura nevoile clienţilor şi lucrează pentru a deservi, atât populaţia, cât şi mediul de afaceri. Activitatea angajaţilor băncilor a permis consolidarea unui sentiment important de încredere, atât de necesar în această perioadă, în rândul populaţiei şi a mediului de afaceri, oferind garanţia că circulaţia resurselor financiare continuă, alimentând buna derulare a proceselor sociale şi economice.

"La nivelul industriei bancare, acţionăm ca un întreg şi înaintăm în discuţiile cu autorităţile, într-o manieră atât proactivă cât şi reactivă, propuneri de măsuri care să protejeze clienţii băncilor: peste 1,5 milioane persoane fizice cu credite din care 485.000 de clienţi persoane fizice cu credite pentru locuinţe sau alte investiţii imobiliare, 100.000 de companii cu credite, peste 15 milioane de titulari de depozite, milioane de clienţi titulari de conturi curente, 18 milioane de clienţi cu carduri de debit şi de credit etc.", se spune în comunicat. 

Băncile din România se implică în continuare în combaterea pandemiei, fiind conştiente că numai prin efortul comun al autorităţilor, al sectorului public şi privat, al populaţiei, vom putea reduce efectele acesteia asupra României.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.