Austria este cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc se află România?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.12.2023 - 12:09
Românii printre cei mai fericiți europeni Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Austria se află pe primul loc în Uniunea Europeană conform unui raport al Eurostat privind gradul de fericire. România este foarte sus în top.

SHARE

Potrivit celor mai recente date centralizate de Agenția Europeană de statistică, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre UE, cu un punctaj general de 7,9 din 10 în ceea ce privește „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

Austria este cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc se află România?

Austria a obținut un punctaj general de 7,9 din 10 în publicația anuală a Eurostat a „indicatorilor de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul II în rândul datelor, toate având un scor de 7,7 din 10, în timp ce la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a avut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase (5,6) la general. Indicele de satisfacție în viață, potrivit The Independent,.

Eurostat a transmis că raportul urmărește „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.
 

Acesta a spus că factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au afectat satisfacția generală a respondenților la sondaj cu viața lor, mai degrabă decât pur și simplu bogăția.

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute de venit în trecutul recent... precum România și Polonia, se numără printre țările în care satisfacția de viață este cea mai mare – arătând complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, a spus Eurostat.

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează toate în jurul mediei de 7,1 pentru continent.

Cu toate acestea, Germania s-a dovedit a fi una dintre cele mai nefericite țări din sondaj, învingând doar Bulgaria, cu un scor de 6,5. A marcat 7,1 în cifrele de anul trecut pentru 2021.

Citește și: Finlanda, țara cu cei mai fericiți oameni din lume. Danemarca e pe locul 2. Pe ce loc este România?

Deși studiul nu indică cauza din spatele scăderii gradului de satisfacție generală cu viața unui german, pare în concordanță cu alte sondaje care reflectă o scădere a dispoziției locuitorilor țării.

Potrivit unui sondaj separat publicat de Institutul Rheingold din Köln săptămâna trecută, doar 22% dintre germani se considerau „optimiști devotați”, în timp ce 29% erau „moderați mulțumiți”, a raportat The Times.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te