Atenție, șoferi! Episod de iarnă adevărată, în mai multe județe din România. Află starea drumurilor

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.01.2024 - 09:13
Atenție, șoferi! Episod de iarnă adevărată, în mai multe județe din România. Află starea drumurilor - Foto: Facebook/Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Atenție, șoferi! Un episod de iarnă adevărată, cu ninsori susținute, se desfășoară în mai multe județe din România. Se circulă cu dificultate, în condiții de iarnă, pe mai multe drumuri, inclusiv pe străzile din București.

SHARE

După temperaturile de primăvară de zilele trecute, iarna a revenit în forță. Iar problemele nu au întârziat să apară în trafic. Nu există încă drumuri blocate, dar în multe zone se circulă cu greutate. 

Atenție, șoferi! Episod de iarnă adevărată, în mai multe județe din România. Află starea drumurilor

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că, deocamdată, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită/restricționată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a vreunui accident rutier.

Dar, atenție, circulația pe mai multe porțiuni de drumuri naționale este întreruptă, pentru a le face loc utilajelor de deszăpezire sau din cauza accidentelor.

Citește și: VIDEO Trucul banal prin care sigur nu vei cădea pe trotuarele înghețate. Mișcări comice dar sigure

Sunt precipitații sub formă de ninsoare, izolat cu depunere pe partea carosabilă, fără a fi impuse restricții de tonaj, în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vâlcea. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Precipitații sub formă de ploaie și lapoviță sunt semnalate în județele Călărași, Constanța și Maramureș (DN 18 pasurile Gutâi și Prislop – condiții de formare a poleiului).

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, ninge, cu tronsoane unde zăpada se depune, însă se acționează cu utilaje.

Harta interactivă care prezintă situația drumurilor afectate de ninsori, realizată de Compania Națională de Drumuri (CNADNR), poate fi consultată AICI.

Citește și: Iarna se întoarce în acest weekend cu ninsori și cu temperaturi scăzute. Se va depune un strat mare

Cum se circulă în București

"Încă ninge viscolit și ninge destul de tare, ceea ce înseamnă că utilajele de salubrizare vor interveni pe străzile principale și pe aleile secundare în perioada următoare, adică după ce se oprește ninsoarea.

Se circulă în condiții de iarnă în toată Capitala. Nu putem vorbi de drumuri blocate, dar toți conducătorii auto trebuie să știe că nu ar trebui să se hazardeze, să nu iasă dacă nu au cauciucuri. Asta e pentru propria siguranță.

Altfel, în această noapte s-a intervenit pentru urgență zero, asta înseamnă combaterea poleiului în zonele cu rampe și pasaje, urmând că deszăpezirea să se facă imediat după ce căderile de zăpadă se opresc, adică după raportările meteorologilor în 1-2 ore", a declarat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, informează Digi24.ro.

Sfaturile polițiștilor pentru condusul în condiții de iarnă

Conducătorii auto sunt sfătuiți ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă!

Adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului. Folosiți frâna de motor pentru reducerea vitezei și nu bruscați comenzile autovehiculului, evitând astfel să derapați!

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te