Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung marți în România

DE Alexandru Pop | 03.05.2021 - 16:53
Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung marți în România/FOTO: Facebook/RO Vaccinare

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, care constă în 697.320 doze, soseşte în ţară marţi, 4 mai, a anunţat luni Grupul de comunicare al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

SHARE

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează sursa citată.

Citește și: Moroșanu, după ce „călărețul” Sergiu a vândut casa: Mă duc să vorbesc cu el, de ce vrea iar sărac?

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Dozele vor fi distribuite către Centrul Naţional de Stocare din Bucureşti şi către centrele regionale de depozitare din ţară.

Unde se distribuie Pfizer/BioNTech

La Centrul Naţional de Stocare Bucureşti vor ajunge 340.470 doze, la Centrul Regional de Depozitare Braşov vor fi aduse 87.750 doze, la Centrul Regional de Depozitare Cluj vor fi distribuite 93.600 doze, la Centrul Regional de Depozitare Constanţa vor fi transportate 87.750 doze, iar la Centrul Regional de Depozitare Craiova vor ajunge 87.750 doze.

Citește și: FOTO Columbeanu a sărăcit. Stă în chirie, are mașină de 30 de ani, bea cafea la plic și bere la doză

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iaşi şi Timişoara vor fi stocate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, menţionează un comunicat transmis de Grupul de comunicare al CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Sursa citată aminteşte că în România alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţar noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, arată Agerpres.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.