ANCOM vrea să-și cumpere sediu de 138 milioane de lei prin procedură internă, nu prin licitație

DE Adelina Sahlean | 17.06.2020 - 14:27
Foto: Gov.ro

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM), condusă de Sorin Grindeanu, a lansat o procedură pentru achiziția unui imobil cu destinația de sediu central în București, valoarea maxim estimată a achiziției fiind de peste 138,6 milioane de lei.

SHARE

Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul autorității ale cărei venituri provin în cea mai mare parte din taxele percepute industriei de comunicații electronice. Deși are o valoare mare, tranzacția ANCOM nu a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și nu se va face o licitație deschisă pentru atribuirea contractului.

Autortatea condusă de fostul premier PSD Sorin Grindeanu a ales să facă această achiziție prin procedură internă, prin publicarea pe site-ul propriu a tuturor condițiilor de calificare la licitație. Orice ofertant poate participa la această procedură dacă îndeplinește condițiile din Caietul de sarcini, potrivit Hotnews.

În anunțul procedurii, ANCOM amintește că anul trecut Guvernul a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării acestei tranzacții și apoi explică de ce această achiziție ar fi exceptată de la legea achizițiilor publice:

"Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice reglementează la nivelul art. 1 modul de realizare a achizițiilor publice, procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și de organizare a concursurilor de soluții, instrumentele și tehnicile specifice care pot fi utilizate pentru atribuirea contractelor de achiziție publică, precum și anumite aspecte specifice în legătură cu executarea contractelor de achiziție publică.
Având în vedere prevederile art. 29 (1) lit. a din aceasta lege, reținem faptul că aceasta nu se aplică pentru atribuirea contractelor de achiziție publică/acordurilor cadru de servicii care au ca obiect: a) cumpărarea sau închirierea, prin orice mijloace financiare, de terenuri, clădiri existente, alte bunuri imobile ori a drepturilor asupra acestora.", se arată în anunțul procedurii.

Pe de alt parte, procedura internă lansată de ANCOM are reguli și termene stricte, precum și garanții importante cerute ofertanților interesați. Termenul limită de depunere a ofertelor este 17 august 2020.

Potrivit Caietului de sarcini, imobilul trebuie să fie situat în zona centrală a municipiului București, într-un loc ușor accesibil la mijloacele de transport în comun, delimitat de următoarele artere: B-dul. Iancu de Hunedoara, Șos. Ștefan cel Mare, Șos. Mihai Bravu, Prelungirea Șoseaua Mihai Bravu, Calea Văcărești, Str. Nițu Vasile, Str. Izvorul Rece, Drumul Găzarului, Str. Grigore Vodă, Șos. Giurgiului, Șos. Viilor, str. Progresului, B-dul. Geniului, Pasajul Basarab, Șos. Nicolae Titulescu, sau în proximitatea acestora.

Suprafața utilă a construcției va fi cuprinsă între 8.500 mp și 10.000 mp, exclusiv spațiul destinat parcării, se arată în documentul mai sus atașat.

Activitatea ANCOM de la sediul central se desfășoară în limita a 7.162 mp, din care 6.542 mp reprezintă suprafața utilă pentru spaţii active nemijlocit (birouri), spaţii necesare desfăşurării activităţii unităţii fără personal permanent (arhivă, grupuri sanitare, holuri, case de scară, săli pentru întruniri/ședințe). Diferența de 619,50 mp reprezintă cota din spațiile comune cu ceilalți locatari ai imobilului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te