Ana Birchall, la ambasada SUA: „Suntem pregătiți să continuăm consolidarea legilor anticorupție”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.10.2019 - 12:12
Ana Birchall, ministrul Justiției, la ambasada SUA/Foto: Facebook

Ana Birchall, ministrul Justiției, a anunțat că a participat la o recepție a ambasadei americane la București, ”dedicată prietenilor și colegilor din sistemul judiciar”. Ministrul a afirmat că România este pregătită să consolideze legile anticorupție și statul de drept.

SHARE

”Am fost onorată să particip la recepția oferită de Ambasada SUA în România dedicată prietenilor și colegilor din sistemul judiciar. Cu această ocazie am subliniat că România este un aliat apropiat al SUA și că ne dorim dezvoltarea, aprofundarea și consolidarea parteneriatului nostru strategic, inclusiv în domeniul cooperării judiciare. România acordă o importanță deosebită cooperării cu SUA în domeniul aplicării legii, care, împreună cu dimensiunea economică și de securitate, sunt subiecte prioritare din perspectiva Parteneriatului strategic România – SUA”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

”Totodată, am reafirmat că suntem pregătiți să continuăm consolidarea legilor anticorupție și a statului de drept. Mulțumiri tuturor celor din România și SUA, implicați în combaterea corupției, a traficului de persoane, a crimei organizate, a infracțiunilor informatice, asigurând astfel domnia legii”, a mai afirmat ministrul.

Ana Birchall a fost elogiată de oficiali ai administrației Trump de când a preluat portofoliul Justiției, deși ministrul este în relații destul de reci cu conducerea PSD.

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, afirma, pe 26 august, că ”Departamentul de Justiție a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o consideră un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției”.

”Ea se află la conducerea ministerului într-un moment crucial pentru România, când controversele au ridicat semne de întrebare în ce privește angajamentul României în respectarea valorilor statului de drept și au diminuat încrederea publică provocând îngrijorare în comunitatea internațională. Sub leadership-ul lui Birchall, România poate fi încă o dată un model în regiune pentru progres în ce privește problema anti-corupției”.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -