Amenzi usturătoare date de ANPC la furnizorii de fructe și legume

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.12.2023 - 15:45
Amenzi usturătore date de ANPC la furnizorii de fructe și legume - Foto: Protv / imagine cu caracter ilustrativ

Amenzi usturătoare date de ANPC la furnizorii de fructe și legume. Iată ce amenzi s-au acordat și ce măsuri au fost luate de către autorități.

SHARE

Amenzi usturătoare date de ANPC la furnizorii de fructe și legume. Iată ce amenzi s-au acordat și ce măsuri au fost luate de către autorități. 

Controale efectuate de ANPC, încheiate cu amenzi 

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au început controale la furnizori de legume şi fructe şi până în prezent au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei.

De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe, până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

ANPC a transmis, vineri, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au început derularea unei serii de verificări a corectitudinii informaţiilor privind originea/denumirea fructelor şi legumelor comercializate.

 Astfel, în 28 şi 29 noiembrie, au fost identificaţi 11 furnizori de legume, fructe şi sucuri naturale ai lanţului de retail Mega Image, în urma unor acţiuni de control la un magazin din Sectorul 3 al Capitalei şi la două depozite aparţinînd lanţului, situate în judeţul Ilfov.

Citește și: 1.000.000 de lei amendă pentru un supermarket care umfla prețurile cu 42%. Ce ascunde ANAF

În urma verificărilor, au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei şi au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe, până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora. 

 “La noi, legumele şi fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici exceptii, nu putem vorbi despre produse româneşti, aşa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înşelătorie!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Sancţiunile au fost aplicate, în cazul a trei operatori economici, pentru practici comerciale înşelătoare, respectiv: menţionarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziţie echipei de control nereieşind faptul că produsele comercializate provin din soiul menţionat.

Citește și: Dezastru la un lanț celebru de magazine. Amenzi de 5,6 milioane lei. Produse expirate sau mucegăite

 Verificările continuă şi în ceea ce priveşte originea, denumirea şi veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că va extinde, în perioada următoare, aceste verificări, la nivelul întregii ţări.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te