Jandarmii nu i-au iertat pe cei care au consumat alcool sau au tulburat liniștea publică

DE Romulus Preda | Actualizat: 13.06.2022 - 14:52
Amenzi pentru Amenzi de peste 1,5 milioane de lei pentru consum de alcool și injurii

Amenzi de peste 1.550.000 de lei au fost aplicate de jandarmi, în weekend, pentru consum de băuturi alcoolice, adresarea de injurii, tulburarea ordinii şi liniştii publice, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, colonelul Sorin Despina.

SHARE

"Sfârşitul de săptămână a fost unul fără incidente majore în întreaga ţară. Zilnic, peste 5000 de jandarmi au fost alături de oameni, oferind siguranţă celor aproape 5 milioane de români care au participat la slujbele religioase prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor. De asemenea, jandarmii s-au asigurat că cele peste 250 de manifestări cultural artistice, la care estimăm că au participat peste 2 milioane de cetăţeni, s-au desfăşurat fără incidente şi în siguranţă", a precizat, potrivit Agerpres, Sorin Despina.

El a spus că au fost constatate şi abateri de la normele legale, dar acestea au fost minore, fiind aplicate 435 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment sau amendă. Valoarea totală amenzilor a fost de 1.550.000 lei, cele mai multe pentru consum de băuturi alcoolice în spaţii publice, adresarea de injurii, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit Jandarmeriei, cele 63 de manifestări sportive, de protest sau comemorative din weekend, de la Iaşi, Cluj şi Bucureşti, s-au desfăşurat în deplină siguranţă.

Citește și: 

Separatiștii din Transnistria amenință că atacă Chișinăul dacă NATO dă armament Republicii Moldova

Alegeri Franța: Blocul de stânga şi coaliţia lui Macron au câte 25,2 la sută în estimări

Despina a menţionat că o atenţie deosebită a fost acordată staţiunilor turistice de pe litoral, în special în Vama Veche, Mamaia şi Costineşti, unde au participat numeroşi turişti.

"900 de jandarmi au fost prezenţi la toate manifestările cultural-artistice, dar şi în zonele aglomerate de pe litoral pentru siguranţa tuturor participanţilor. Jandarmii au fost prezenţi şi în zona montană, unde mulţi turişti au ales să îşi petreacă sărbătoarea Rusaliilor. Peste 300 de jandarmi montani s-au aflat permanent în zona staţiunilor şi pe traseele montane, pentru a avea grijă de siguranţa turiştilor. Jandarmii au transmis frecvent recomandări legate de măsurile pe care orice persoană trebuie să le respecte atunci când pleacă pe un traseu montan, pentru a nu risca accidentarea", a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Totodată, în aceeaşi perioadă, 231 de persoane aflate în situaţii de risc au avut nevoie de Jandarmeriei, solicitând sprijinul prin apel la numărul unic de urgenţă 112, cele mai multe pentru aplanarea unor conflicte şi pentru incidente provocate de animale, a mai menţionat reprezentantul Jandarmeriei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te