Amendă de 1.000 de lei dacă faci asta în fața blocului. Cât de simplu poate da poliția de tine?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.10.2024 - 11:10
Amendă de 1.000 de lei dacă faci asta în fața blocului. Cât de simplu poate da poliția de tine? - Foto: Pexels.com (rol ilustrativ)
Amendă de 1.000 de lei dacă faci asta în fața blocului. Cât de simplu poate da poliția de tine? - Foto: Pexels.com (rol ilustrativ)

Amendă de 1.000 de lei dacă faci acest lucru în fața blocului. Poliția poate da foarte ușor de tine dacă nu ești atent. Mulți români au pățit-o

SHARE

Un bucureștean a primit o amendă de 1.000 de lei pentru că a lăsat o cutie de carton în fața blocului. Deși era zi de ridicat gunoiul, ghinionul bărbatului a fost ca pe acolo, în acel moment să treacă Poliția Locală. 

Polițiștilor nu le-a fost greu să afle cine este proprietarul cutiei. Astfel că l-a sunat să-l anunțe că l-a sancționat contravențional. 

Acum omul vrea să o conteste. 

Amendă de 1.000 de lei dacă faci asta în fața blocului. Cât de simplu poate da poliția de tine?

Sunt mulți români care lasă diverse obiecte pe spațiul public, mai ales atunci când este zi de ridicat gunoiul. Unii ajung să plătească bani mulți dacă nu sunt atenți. 

Un bucureștean a fost găsit de polițiștii locali pentru că a aruncat la gunoi o cutie pe care erau scrise datele persoanale, inclusiv numărul său de telefon.

”Am luat amendă pentru o cutie de carton pusă în sacul galben din ghena blocului.

Sacul a fost scos de către administrație și lăsat în fața blocului, pentru ca mașina de gunoi să-l ia.

Până să vină mașina de gunoi să-l ia, am fost sunat de Poliția locală sector 6 (aveau nr meu de pe awb ul cutiei) și mi-au dat amendă 1000 de lei pentru depozitarea deșeurilor pe spatiu public.

Vreau să fac contestație, nu am mai primit niciodată o amendă, darămite să-i fac contestație.

Cum se procedează, ce mi recomandați, ați mai trecut prin asta?”, a scris bucureșteanul pe platforma Reedit. 

Citește și: Amendă de 3.000 de lei dacă dai cu ciocanul și bormașina în apartament. De ce e periculos?

Ceilalți utilizatori au comentat la această postare. 

”Hmmm! Deci tot ce trebuie să faci ca să potcovești pe cineva cu o amenda de 1000 de lei e să printezi o hârtie cu datele lui și să o bagi în sacul de gunoi aruncat în mijlocul drumului. Drăguț!”, a scris un internaut.

 Altul a povestit cum o firmă a fost amendată de Garda de Mediu după ce un angajat a aruncat pe un câmp cartoane și hârtii.

”Stai să vezi că la o companie, a pus patronul pe un șofer să arunce niște hârtii/cartoane, să se descurce el unde.

Respectivul le-a lăsat pe câmp undeva. În câteva zile a venit garda de mediu și le-a dat vreo 30.000 amendă. Cum i-au găsit? Erau și niște facturi/devize pe acolo ”, a scris un utlizator. 

”Când le-am trimis eu Gărzii de Mediu datele clare de pe coletul EMag aruncat aiurea împreună cu o remorcă de rahaturi în plin câmp, Garda de Mediu a zis că nu îl poate amenda”, a comentat o altă persoană.

Este bine ca înainte de a arunca gunoiul să verificați dacă nu cumva există printre hârtii și documente cu date personale. 

De ce trebuie să scoți etichetele de pe colete

Citește și: Amendă de 100 de lei pentru o femeie care a mers în parc. Ce a făcut atât de grav?

”La mine în bloc e ghena pe fiecare etaj și mă asigur că nu arunc nimic ce se ar putea conține date personale. Nu știi când dai peste un vecin care îți face probleme pentru că nu îi convine cum ai pus cutia la ghena (zic asta pentru că o dată era tubul ăla pentru gunoi înfundat așa că am lăsat sacii lângă și la scurt timp am auzit cum s-a dus cineva la ghena și muta sacii)”, a scris o altă persoană.

”Eu am mai auzit cazuri din astea și de atunci sunt paranoic și cam scot toate etichetele de pe pachete, că nu știi pe unde ajung. Și nu e numai de poliție, dar nu știi pe mâinile cărui maniac ajung.

Legat de contestație, e cam nasol. Procedura nu e grea. Trebuie să-i dai în judecată pe baza PV în raza judecătoriei în care stai (de sector). Plătești o taxă de timbru prin ghișeul.ro și cam aia e. Dosarul poate fi depus și electronic aka pe email. Problema e cum probezi.

Eu am avut un meci cu locala pe o amendă de circulație și legea e așa tâmpită la noi încât trebuie să demonstrezi tu că nu ai făcut lucrul ăla și nu polițaiul că tu ai făcut. Poți să te consulți și cu un avocat, dar cred că mai bine o treci la pierderi și ștergi/rupi toate etichetele de pe cutii în viitor. Eventual ai putea da în judecată asociația ca să-ți recuperezi amenda, dar nu știu ce șanse ai”, a mai comentat cineva. 

Citește și: Amendă de până la 10.000 lei pentru românii care trăiesc la bloc. Ce NU le este permis să facă?

Pe site-ul Poliției Locale Sector 6, este specificat că depozitarea pe domeniul public a sacilor cu deșeuri, în vederea colectării de către firmele de salubrizare, se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

Firma de salubrizare ridică gratuit, în baza contractului, doar deșeurile depozitate în locuri special amenajate. Ridicarea celor abandonate pe domeniul public se plătește suplimentar, din buzunarul tuturor cetățenilor sectorului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te