VIDEO Adrian Beleaua Corduneanu, băgat în împiedicarea extinderii unor rețele de jocuri de noroc

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.11.2022 - 18:30
Adrian Beleaua Corduneanu, angajat la împiedicarea extinderii unor rețele de jocuri de noroc Foto: Facebook

Polițiștii au descins iar pentru percheziții la vila lui Adrian Beleaua Corduneanu, chiar dacă acesta era în arest. De data aceasta, interlopul e cercetat pentru că ar fi implicat în împiedicarea extinderii unei rețele de jocuri de noroc prin amenințări.

SHARE

Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu este arestat într-un dosar în care este acuzat de cămătărie și de finanțarea unei rețele de escroci imobiliari.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

Astăzi, procurii au descins iar în somptuoasa vilă din Iași a interlopului, dar și în alte 122 de locații din 19 județe la  membrii unei grupări care au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de ei, acuzaţiile fiind de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului. Un număr de 40 de persoane a fost dus la audieri.

Citește și: VIDEO Interlopii Oarză ar fi bătut un om al Cordunenilor, iar aceștia i-ar fi dat pe mâna Poliției

Începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj.

Cordunenii, asociați cu Marian Box și Spac

Rețeaua ar fi fost pusă la punct de frații Mihăiță și Sorin Doroftei (fără nicio legătură cu boxerul), care aveau sălile Vegas. Ei ar fi angajat recuperatori de la Sportivi, Corduneni și Cămătari, care aveau rolul sa recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența ca să nu își deschidă săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei. Printre acești recuperatori s-ar afla Spac Vladimir, Sîrbu Marian zis Box și Cordunenii. 

”Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului.

Citește și: Banda lui Sany Neguș a terorizat mafia albaneză din Italia. Arme semi-automate la crima din Brescia

În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, precizează DIICOT.

Polițiștii au pus în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului.

Cum luau Cordunenii dobânzi de 400 % din cămătărie

La începutul aceste lui, zeci de mascaţi au înconjurat luxoasa vilă a lui Adrian Corduneanu, zis Beleaua, acesta fiind vizat într-un dosar de cămătărie. Dobânzile percepute de interlopi ajungeau și la 400%.

Au fost puse în aplicare 42 de mandate de percheziţie domiciliară în două cauze penale în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, spălarea banilor şi tentativă la înşelăciune.

Citește și: Interlopii Sile Pietroi și Cristi Bulgaru i-au jecmănit pe manelistul Elis Armeanca și pe Gabi Torje

Cordunenii practicau dobânzi la împrumuturi puteau ajunge şi la 400%.

Printre cele 50 de persoane vătămate identificate se află persoane care ar deţine imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiţi ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituţii publice şi persoane care ar săvârşi diverse infracţiuni.

Citește și: Povestea româncei acuzată că și-a înjunghiat și împușcat soțul, unul din capii mafiei 'Ndrangheta

Cordunenii au obținut suprafețe importante de teren

După acordarea împrumuturilor, erau exercitate presiuni asupra persoanelor vătămate în scopul recuperării atât a sumelor de bani împrumutate, cât şi a dobânzilor solicitate, ajungându-se până la ameninţări cu acte de violenţă sau lipsiri de libertate.

Citește și: Cum cerea clanul Corduneanu taxă de protecție în monedă virtuală de la o videochatistă

Pentru a conferi o aparenţă de legalitate împrumuturilor, aceştia determinau persoanele vătămate să încheie, iniţial, contracte de împrumut în care erau trecute suma împrumutată şi dobânda impusă şi, ulterior, erau încheiate contracte de dare în plată prin care membrii grupurilor infractionale au intrat în posesia unor suprafeţe importante de teren, a căror valoare depăşeşte şi cu de 10 ori valoarea împrumutului acordat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te