Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Capela ”Sfânta Elisabeta” Cotroceni au fost furate de un tânăr de 25 de ani fără loc de muncă. Bărbatul a furat și alte obiecte de aur din biserică, dar și banii de lumânări.
Jaful a fost comis pe 30 aprilie. Bărbatul este din Călărași, însă bunurile au fost găsite într-o locuință din Ilfov unde stătea cu chirie. El a fost adus la București pentru a fi audiat.
Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate de un tânăr fără loc de muncă. Ce a făcut cu acestea
”Astăzi, 11 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat”, a a nunțat, joi, Poliţia Capitalei.
Ce s-a întâmplat cu moaștele
Conform unor surse judiciare, în urma investigațiilor a fost găsită doar cutia în care se aflau moaștele. Rămășițele Sfântului Ioan Gură de Aur le-ar fi aruncat în biserică acesta spunând că nu știa ce sunt.
Citește și: Orașul unde se dau de 10 ori mai muți bani la biserici decât la școală. Primarul: 17.000 lei salariu
„În ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel în câteva locașuri de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor, sustrăgându-se o serie de bunuri.
Întrucât Biserica este un spațiu al rugăciunii, al păcii și al culturii religioase roditoare de morală personală și publică, ea nu poate să nu incrimineze aceste abateri de la norma morală ca infracțiuni grave.
Reprezentanții parohiilor în cauză colaborează strâns cu Inspectoratul General al Poliției Române, nădăjduind identificarea grabnică a autorilor acestor infracțiuni și recuperarea bunurilor sustrase.
Detalii privind desfășurarea anchetei nu pot fi oferite deocamdată, tocmai din rațiunea sprijinirii bunei finalizări a acesteia. Arhiepiscopia Bucureștilor este obligată să asigure păstrarea confidențialității tuturor datelor din aceste dosare penale aflate în lucru, având în vedere faptul că, potrivit prevederii articolului 285 alin. 2 C. proc. pen., procedura din cursul urmăririi penale nu este publică”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.