„Această propunere redimensionează aparatul Senatului, rezolvând câteva probleme: reduce personalul de pe lângă cabinetele demnitarilor, reduce personalul de pe lângă grupurile parlamentare, printr-o normă mai mare faţă de ceea ce era iniţial, respectă un principiu şi anume că cei care vin cu un demnitar pleacă cu el.
Aceasta este o chestiune corectă, care se întâmplă peste tot şi deci acest principiu va fi respectat în proporţie de 70%, aşa cum rezultă din Memorandumul care a fost aprobat”, a spus preşedintele Senatului, în plen, conform News.ro.
A fost votată reorganizarea Senatului. Câte posturi au fost desființate care consumau banii publici
Ilie Bolojan a mai arătat că proiectul dimensionează în mod corect personalul de pe lângă comisii în funcţie de volumul de activitate şi din aparatul tehnic al Senatului.
„În condiţiile în care acest proiect va fi adoptat, va urma ca Biroul Permanent să aibă două materiale, statul de funcţii pe care îl vor întocmi direcţiile, în aşa fel încât ei să stabilească exact unde şi cum să face reducerea în anvelopa care va fi alocată şi de asemenea metodologia de concurs, în aşa fel încât concursurile să se desfăşoare în mod corect, iar oamenii profesionişti să rămână, astfel încât activitatea Senatului să nu aibă cu nimic de suferit.
Citește și: Bolojan, despre criza politică și economică: „Recâștigarea încrederii nu se face peste noapte!”
Din experienţa pe care am avut-o, vă asigur, veţi constata că şi această instituţie va funcţiona cel puţin la fel de bine, dar cu un personal calcular corect. Din respect pentru banii publici şi pentru buna funcţionare”, a mai spus Bolojan.
Grup de lucru comun Senat-Camera Deputaților pentru restructurare
Preşedintele Senatului a menţionat că, în ceea ce priveşte chestiunile legate de reformarea a unor instituţii, a convenit cu conducerea Camerei Deputaţilor să formeze un grup de lucru.