„2024 este anul fără impozite și taxe”. Ministrul Finanțelor anunță că abia din 2025 vor fi majorate

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 27.02.2024 - 16:24
„2024 este anul fără impozite și taxe”. Ministrul Finanțelor anunță că abia din 2025 vor fi majorate Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilsutrativ)

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, vine cu noi vești bune pentru români și anunță că 2024 este anul fără taxe și impozite. Oficialul a subliniat, luni seară, că noile măsuri fiscale se vor lua, cel mai probabil, în prima jumătate a anului 2025.

SHARE

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul. Marcel Boloș a afirmat că cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor pentru că include reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma taxelor și impozitelor.

„Cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor pentru că include reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma taxelor și impozitelor.

Vorbind realist, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care, probabil, vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025.

„2024 este anul fără impozite și taxe”. Ministrul Finanțelor anunță că abia din 2025 vor fi majorate

Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern, dar 2024 este anul fără impozite și taxe”, a declarat Marcel Boloș la Jurnalul de Seară, de la Digi24.

Ministrul Finanțelor a ținut să precizeze că recomandările Băncii Mondiale se înscriu pe linia a ceea ce a declarat FMI, atât în ceea ce privește taxarea verde, cât și celelalte elemente de reformă.

Citește și: Cum poți face apă alcalină acasă cu doar 3 ingrediente ieftine. O adevărată cură de sănătate

„Recomandările Băncii Mondiale se înscriu în linia aceasta a ceea ce a declarat FMI, atât în ceea ce privește taxarea verde, cât și celelalte elemente de reformă.

E prematur de spus care va fi linia de urmat pentru noua politică fiscală a României, dar e o realitate că avem contribuțiile de muncă exagerat de mari și trebuie să facem și mai atractivă politica de resurse umane a României”, a declarat ministrul.

De asemenea, Marcel Boloș a vorbit și despre cota unică și ce se va întâmpla cu aceasta în 2024.

Citește și: Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani

„Am beneficiat cu toții de cota unică, am văzut că are această neutralitate în ceea ce privește munca și ca și factor de impulsionare fiscal și ca modalitate de a impulsiona forța de muncă, totuși, așa cum am precizat, cota unică e cea de care am beneficiat și ne-o dorim cu toții.

PNL a și precizat că este linie roșie pentru ce înseamnă cotă unică și o susține în continuare. E prematur de spus dacă va fi și în 2025”, a transmis  Marcel Boloș.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te