Cum poți face apă alcalină acasă cu doar 3 ingrediente ieftine. O adevărată cură de sănătate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.02.2024 - 21:31
Cum poți face apă alcalină acasă cu doar 3 ingrediente ieftine. O adevărată cură de sănătate - Foto: Profimedia images

Cum poți face apă alcalină acasă cu doar 3 ingrediente ieftine. Apa alcalină a devenit din ce în ce mai populară datorită beneficiilor sale extraordinare pentru sănătate. Din fericire există posibilități de preparare chiar în confortul casei tale. Iată cum să o pregătești corect

SHARE

Apa alcalină, cu un pH mai mare decât apa obișnuită, este recunoscută pentru proprietățile sale hidratante și alcalinizante. Poți cumpăra apa alcalină gata îmbuteliată sau poți prepara propriul tău lot acasă.

Cum poți face apă alcalină acasă cu doar 3 ingrediente ieftine. O adevărată cură de sănătate

Spre deosebire de apa obișnuită, care este insipidă și inodoră, apa alcalină poate avea un gust ușor sărat sau amar, dar este esențială datorită beneficiilor aduse organismului.

Apa alcalină contribuie la reducerea acidității gastrice, fiind o soluție pentru prevenirea afecțiunilor precum ulcerul, gastrita sau refluxul gastroesofagian. De asemenea, favorizează o hidratare mai bună a corpului, facilitând absorbția mineralelor esențiale precum calciul, magneziul, sodiul și potasiul.

Consumul regulat de apă alcalină poate duce la creșterea nivelului de energie, datorită ionilor hidroxili ce ajută la combaterea radicalilor liberi și la îmbunătățirea oxigenării corpului.

Pe lângă aceste beneficii, apa alcalină ajută la eliminarea toxinelor din organism și poate contribui la recuperarea mai rapidă a organismului după efort fizic intens.

Citește și: FOTO Alternativa bogată în vitamine de 15 ori mai sănătoasă decât somonul și de 10 ori mai ieftină

Totuși, este important să ai în vedere că apa alcalină poate avea și unele efecte negative, cum ar fi scăderea acidității gastrice sub nivelul optim sau posibile disfuncții renale.

Iată cum poți prepara apă alcalină acasă

Pentru a prepara apa alcalină acasă, ai nevoie de apă purificată, sare de Himalaya și lămâie. Adaugă feliile de lămâie și sarea în apa purificată, lasă amestecul timp de 24 de ore, iar apoi poți consuma apa alcalină preparată la tine acasă.

Citește și: Cel mai eficient sirop de tuse făcut acasă din două ingredinete simple. Dr. Pautov: „E cel mai bun”

O altă rețetă simplă presupune amestecarea apei purificate sau fierte și răcite cu bicarbonat de sodiu, sare de mare neiodată sau sare de Himalaya și zeamă de lămâie, lăsând amestecul să se odihnească timp de 24 de ore într-un recipient de sticlă.

Încorporează aceste metode în rutina ta zilnică și bucură-te de beneficiile pe care apa alcalină le aduce pentru sănătatea ta!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te