2020 Defense Summit. Naval Group aduce tehnologie înaltă în România (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 05.11.2020 - 12:53

Newsweek România a organizat pe 4 noiembrie cea de a doua ediție a Defense Summit, eveniment anual în care sunt dezbătute subiecte din domeniul apărării, al securității și al provocărilor determinate de schimbările din geopolitica lumii.

SHARE

Naval Group, compania franceză de anvergură mondială specializată în platforme de apărare navală și în energie regenerabilă marină, a fost unul dintre partenerii principali ai #2020 Defense Summit, organizat de Newsweek România. (Vezi aici mai multe detalii despre eveniment).

Naval Group folosește cunoștințele sale extraordinare, resursele industriale unice și capacitatea de a organiza parteneriate strategice inovatoare pentru a răspunde cerințelor clienților săi. Ca un integrator de sistem și contractor principal, grupul proiectează și produce submarine și nave de suprafață.

De asemenea, furnizează servicii șantierelor navale și bazelor navale. În plus, grupul oferă o gamă largă de soluții de energie regenerabilă marină. Atentă la responsabilitatea socială corporativă, Naval Group a aderat la Pactul global al Națiunilor Unite. Grupul a raportat în 2019 venituri de 3,7 miliarde de euro și are o forță de muncă de 15.168.

Naval Group este câștigătorul licitației internaționale organizate de Ministerul Apărării Naționale din România pentru construcția a patru corvete militare, ce vor intra în componența Armatei Române și care vor asigura securitatea în Marea Neagră și în operațiuni alături de trupele NATO.

Programul corvetelor, dincolo de faptul că este o capabilitate testată în lupta pe mare, înseamnă un transfer de înaltă tehnologie pentru România. Corvetele vor fi construite în țară, împreună cu Șantierul Naval Constanța. 

„Beneficiile pentru industrie vor fi în primul rând în materie de locuri de muncă. Slujbe la șantierul naval, slujbe la partenerii noștri și slujbe pe termen lung, slujbe cu valoare adăugată ridicată.

Locurile de muncă în sectorul apărării sunt pe termen lung, chiar dacă vom livra foarte repede primele corvete.

După 36 de luni vor fi livrate primele corvete, ceea ce e repede într-un program de apărare. Va dura șapte ani să livrăm toate navele care vor fi în serviciu mai mult de 20 de ani. Ne vom asigura că România are mijloacele necesare pentru a se ocupa de mentenanța navelor, pentru România. Acesta este un program cu o durată de viață de 20-30 de ani. Va da vizibilitate locurilor de muncă, tehnologiei și activităților”, a declarat pentru Newsweek România Eric Pommellet, CEO Naval Group.

Citește și: Pommellet, Naval Group: Programul corvetelor înseamnă transfer de înaltă tehnologie pentru România

Succesul programelor de cooperare industrială în care a fost implicata Naval Group de-a lungul timpului, precum și experiența unică a companiei în transferul de tehnologie și know-how către industria locală au fost deja dovedite în proiecte complexe implementate de companie în Egipt, Malaezia, Australia sau Brazilia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te