VIDEO Orașul-fantomă din România unde au loc întâmplări stranii: Experiența unui miner în adâncuri

DE Alin Crișan | Actualizat: 03.05.2023 - 19:54

Întâmplări stranii au avut loc într-un oraș-fantomă din România. Un miner a relatat experiența paranormală pe care a avut-o în adâncurile pământului din Caraș-Severin.

SHARE

Într-o localitate abandonată din România au avut loc, în urmă cu peste 30 de ani, întâmplări bizare, desprinse din filmele SF. Oamenii care s-au născut și au petrecut o bună parte din viață aici au dezvăluit că au fost martori oculari ai unor întâmplări terifiante.

Orașul-fantomă din România unde au loc întâmplări stranii

Comuna Ciudanovița, din județul Caraș-Severin, este o zonă cu o istorie aparte din țara noastră. Cândva, a avut o perioadă de glorie, fiind cunoscută ca oraș, iar până la începutul anilor 90, de aici se extrăgea uraniu, din minele deschise de sovietici în anii 50.

În comuna Ciudanovița ar mai fi rămas puțin peste 500 de locuitori în prezent, iar cei mai mulți dintre ei stau în blocuri ridicate de sovietici, căci aceștia au dominat regiunea. Peste 12 mii de oameni erau așezați în localitate, iar aproape 10.000 lucrau în mine.

Citește și: Povestea veteranului de război care a împlinit 102 ani de 1 Mai: Rănit, a fost abandonat pe front

În primii ani de funcționare, tot minereul se încărca în vagoane și se transporta către Uniunea Sovietică, iar după ce reprezentații acesteia s-au retras din fostul oraș, minele au rămas în proprietatea statului român, iar activitatea s-a restrâns până când s-a încheiat.

În momentul de față, locuitorii din Ciudanovița sunt ușor desprinși de restul lumii, căci nu dispun de mijloace de transport corespunzătoare, de un spital/dispensar sau de o farmacie. Drumurile sunt proaste, iar un singur microbuz ar trece pe aici.

Minerul care s-a întâlnit cu o ființă în adâncuri

Publicistul Ben Todică, un fost localnic al Ciudanoviței, trăiește de mai mulți ani în Australia, însă a rămas atașat de locurile în care și-a petrecut copilăria și a lucrat în tinerețe.

Pe canalul său de Youtube, Ben Todică a relatat câteva întâmplări stranii petrecute în mina de uraniu din Ciudanovița.

În tinerețe, spune el, a observat un Obiect Zburător Neidentificat (OZN) deasupra coloniei muncitorești.

Iar în primii ani de lucru la mina de uraniu, în care a lucrat la montarea unor conducte și burlane în galeriile miniere, a fost martorul unei întâlniri cu totul neobișnuite.

Citește și: Americanii au comparat casa regelui Charles din Ardeal cu Palatul Buckingham: „Un colț liniștit”

„Lucram câte doi-trei, însă la un moment dat, când colegii mei s-au îndepărtat, am rămas singur în galerie. Am urmărit curentul de aer, mergând spre un puț de aeraj, de unde să urc pe scări pentru a ieși afară. Am ajuns la un suitor abandonat, la care putreziseră scările, cu pereții sfărmați în unele locuri, și am văzut lumină venind de sus. Am început să urc pe el, fiind sigur că o să ies afară prin acest puț de aeraj”, rememora fostul muncitor.

Pentru că a obosit urcând pe treptele fragile ale spațiului îngust, a decis să se sprijine cu spatele de peretele suitorului.

„Peretele s-a prăbușit, iar în acel loc s-a deschis o încăpere largă în care se afla un fel de lac, luminată de o lumină albastră extraordinară. Aici se afla un fel de casă, dar care semăna mai mult cu o farfurie zburătoare. M-am apropiat de lac, crezând că e apă, dar era un fel de gelatină. Când am atins lacul, dintr-o dată, din acea ”casă” de forma unei lacrimi mari, a ieșit o ființă albastră, o femeie care arăta asemănător uneia pictate în piramidele, o Nefertiti. M-am speriat și nu am mai putut nici să vorbesc, măcar”, își amintește Ben Todică 

După experiența din mina de uraniu, Ben Todică povestește că s-a trezit în întunericul din galeria mineră. A crezut mult timp că totul fusese un vis, însă câțiva ani mai târziu, spune el, a fost din nou martorul unei experiențe paranormale, în Australia, care l-a pus din nou pe gânduri cu privire la întâmplarea stranie din mina de uraniu.

Locuitorii spun că se petreceau lucruri ciudate

După închiderea minelor, în anii ’90 foștii mineri au început să părăsească zona care nu le mai oferea locuri de muncă. Unii au decis să nu plece din colonia Ciudanoviţa, în ciuda nenumăratelor avertizări ale specialiştilor cu privire la efectele radiaţiilor de uraniu şi la reziduurile periculoase ale haldelor din jurul localității, care pot ajunge în apa freatică.

Citește și: FOTO Satul cu 6.000 de locuitori care stau pe aceeași stradă, lungă de 9 km: E comparat cu Toscana

„Poate există radiaţii de la haldele de uraniu care înconjoară satul, însă pe noi nu ne afectează. În schimb, se petrec lucruri ciudate cu cei care pleacă de aici, după mai mulţi ani în care s-au obişnuit cu aerul acestui loc. Se îmbolnăvesc repede o dată ce îl schimbă. Un coleg de-al meu de la mină, întors în Botoşani, în câteva luni s-a uscat de tot... S-a îmbolnăvit grav şi devenise de nerecunoscut”, relata Vasile Voloca, originar din județul Botoșani.

Dincolo de acestea, în urma exploatării de uraniu au mai rămas halde încă neecologizate, multe fiind confundate cu dealuri și nefiind marcate. Specialiștii au atras atenția în repetate rânduri cu privire la radiațiile prezente în zonă și de aceea unii locuitori au abandonat-o. Însă, alții nu se tem, potrivit adevărul.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te