Vacanța de vară în Grecia, cu „pașaport de imunitate” la COVID-19

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 22.04.2020 - 16:11

Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, a anunțat că sezonul estival în Grecia ar putea fi deschis la 1 iulie și că turiștii care intră și ies din țară vor avea nevoie de un așa numit ”pașaport de sănătate” sau imunitate la COVID-19.

SHARE

Într-un interviu acordat Skai TV, Haris Theoharis a subliniat că sezonul turistic va fi retricționat la trei luni, iulie, august și septembrie, în Grecia, dar nu a exclus posibilitatea prelungirii acestuia până în octombrie sau, chiar, noiembrie, dacă rezultatele luptei împotriva coronavirusului vor fi bune și vor permite acest lucru.

Marea provocare a sezonului turistic va fi, potrivit ministrului grec al Turismului, intrarea și ieșirea în siguranță a turiștilor din Grecia și, în premieră, Theoharis a înaintat ideea existenței unui „pașaport de sănătate” sau imunitate la COVID-19, fără a da deocamdată alte detalii despre acest document.

Totuși, Haris Theoharis a explicat că, în acest moment, există consultări la nivelul Uniunii Europene pentru elaborarea unei proceduri care să oblige cetățenii europeni care doresc să călătorească să efectueze un test de COVID-19.

În ceea ce privește impactul pandemiei asupra turismului în Grecia, ministrul a estimat o cădere cu 50%, față de anul anterior. De asemenea, Theoharis a spus că Grecia nu așteaptă anul acesta  turiști din afara Europei.

Guvernul de la Atena a anunțat o posibilă relaxare graduală a măsurilor impuse în lupta cu pandemia începând cu data de 4 mai. În ceea ce privește bilanțul COVID-19, Grecia este una dintre țările europene cu rezultate „bune”. Până în momentul de față, au fost raportate 2.401 de cazuri și 121 de morți.

Ideea unui „pașaport de imunitate” a fost enunțată prima dată într-un alt context, pe 2 aprilie, de ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock.

Acesta a afirmat că Marea Britanie examinează posibilitatea introducerii unor „pașapoarte de imunitate" pentru cei care au dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19. Acestea ar ajuta oamenii să se întoarcă la viața normală "cât mai mult posibil”, după ce un test a arătat că au avut deja virusul, a explicat Hancock.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.