Vacanță de coșmar în Italia. Ce a pățit o familie de români după ce a închiriat o mașină

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.03.2024 - 16:53
Atenție când închiriezi o mașină în străinătate Foto: pinterest.com- rol ilustrativ

O româncă a povestit experiența vacanței cu familia în Italia. Ea a spus că a închiriat o mașină, dar a doua zi s-a trezit fără faruri. A fost nevoită să plătească o sumă considerabilă la returnarea automobilului.

SHARE

Mulți români care merg în vacanță în străinătate își închiriază mașini pentru a circula în țările respective. Însă, deși totul este legal și foarte simplu de realizat, această metodă nu este lipsită de riscuri. 

O româncă a povestit cum a fost nevoită să plătească mai mulți bani la returnarea mașinii după ce hoții i-au furat farurile autovehiculului închiriat.

Vacanță de coșmar în Italia. Ce a pățit o familie de români după ce a închiriat o mașină

O româncă a împărtășit pe un grup de socializare experiența sa din vacanța recentă pe care a petrecut-o în Sicilia. Ea a spus că speră ca întâmplarea să-i ajute pe alți turiști să nu pățească la fel. 

”Am închiriat o mașină pe booking, procesul a fost foarte ușor, mașina foarte drăguță, Fiat 500X, dar care se pare că a fost de mare interes și pentru hoți.

 Am parcat pe o stradă publică, circulată, fix lângă cazarea avută, zona părând sigură. În următoarea zi de dimineața am sesizat lipsa farurilor de la mașină.

Din păcate, noi nu am optat pentru o asigurare full, care ar fi acoperit și incidente de acest gen, iar în consecință a trebuit să suportăm taxa impusă de compania de închirieri pentru lipsa farurilor.

Discutând cu localnici și autoritățile locale, am aflat că farurile modelului Fiat 500X sunt o țintă frecventă pentru hoți în Catania.

Citește și: Au mers în vacanță în Grecia dar s-au trezit fără mașină. ”Cine a văzut-o să mă contacteze urgent!”

Ar fi fost benefic ca firma de închirieri să ne avertizeze cu privire la acest risc cunoscut, dar nu s-a întâmplat.

Din păcate nu am găsit niciun avertisment despre această problemă în alte recenzii de călătorii și nu am fost conștienți de acest risc. Dacă am fi știut, cu siguranță am fi optat pentru asigurare sau am fi parcat doar în parcări private. 

Long story short, am fost nevoiți să mergem la comisariat pentru a se constata furtul farurilor, mai apoi am returnat mașina companiei și am plătit o sumă considerabilă pe care sperăm să o recuperăm prin booking și asigurarea avută în cadrul contractului de închiriere cu ei. 

Citește și: O familie de români jură că nu mai calcă în Thassos. A luat amendă de parcare și a rămas fără numere

Sper ca postarea să vă ajute să luați o decizie mai bună decât noi în momentul în care vă decideți să închiriați mașini în zona Siciliei”, a transmis românca pe un grup de Facebook. 

Postarea ei a avut sute de reacții și mulți au spus că cel mai bine este să discutați cu firmele de închiriere despre eventualele probleme în zona în care mergeți. 

Cum să închiriezi o mașină în Sicilia

Este ideal să închiriezi o mașină în Sicilia pentru a explora ca la carte insula. Sunt atâtea locuri de văzut, încât te-ar încetini considerabil transportul în comun.

Din România există zboruri directe spre Palermo, în vestul insulei, și Catania, în est. Cel mai simplu este să închiriezi o mașină direct din aeroport, însă și centrele locale de închirieri sunt ușor accesibile. 

Cel mai bine este să stabiliți de la început termenii închirierii și ce daune acoperă suma sau asigurarea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te