Unde se află cea mai frumos împodobită casă de Crăciun, din România? Poate fi vizitată gratuit

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 17.12.2023 - 15:24
Unde se află cea mai frumos împodobită casă de Crăciun, din România - Foto: turnulsfatului.ro
casa craciun

Unde se află cea mai frumos împodobită casă de Crăciun, din România? O locuință decorată ca-n povești poate trasforma magia Sărbătorilor de iarnă în realitate. Totul este să ajungeți la ea, pentru că vizitarea sa este gratuită, proprietarii primind oaspeți cu bucurie.

SHARE

Unde se află cea mai frumos împodobită casă de Crăciun, din România? Plină de luminițe și becuri colorate, de brazi ornați și figurine „rupte” din magia Sărbătorilor de iarnă, proprietatea poate fi vizitată gratuit până după Sf. Ion.

Unde se află cea mai frumos împodobită casă de Crăciun, din România? Poate fi vizitată gratuit

Casa despre care vorbim este o adevărată atracție pentru cei mici, dar și cei mari, în perioada Sărbătorilor, de aproape 15 ani. 

Decorată cu mii de leduri și becuri, dar și multe figurine, locuința se află în Mediaș, județul Sibiu. Împodobitul acestei case este o tradiție pentru proprietari, care își primesc cu bucurie oaspeții. vizitarea acesteia fiind gratuită.

„Încă de mic copil soțul meu a avut o pasiune pentru instalațiile de Crăciun. Așa că noi împodobim casa aceasta de peste 15 ani. Am început cu ce era la momentul respectiv, iar pe parcurs am tot schimbat. Ne-am adaptat”, a spus proprietara casei pentru Turnul Sfatului.

Cei doi soți fac asta de plăcere, mai ales pentru copii. Oamenii pot merge la ei să viziteze casa și să facă poze în mod gratuit.

Multe dintre figurine nu se văd de afară așa că, medieșenii își deschid poarta pentru iubitorii magiei de Crăciun.

Citește și: De unde vine numele Munților Bucegi? Care este legătura cu dacii?

„De opt, nouă ani am tot avut vizitatori. Oamenii pot intra în curte, pentru că multe dintre figurine sau aranjamente nu se văd de afară. Soțul este printre ei. Pot face poze, mai ales că au un loc special amenajat pentru copii să facă poze. Totul este gratuit”, a mai adăugat femeia.

Casa, aranjată special pentru Crăciun și perioada Sărbătorilor de iarnă, este „inaugurată”, an de an, încă de la 1 Decembrie, de Ziua Națională, când feeria de lumini începe să lumineze. 

Foto: turnulsfatului.ro

Decorul parcă rupt din povești este completat de o ambianță sonoră adecvată: colinde ce se aud în surdină dintr-o boxă.

„Absolut totul facem din plăcere și ne bucurăm mereu de bucuria celor care ne trec pragul. Mai ales copii. Avem și aici în vecini care vin mult pe la noi. Oamenii din Mediaș ne știu deja, dar sunt mulți care revin. Sunt și din Sibiu care vin, dar și din alte județe care au auzit despre noi.

Sunt unii care ne impresionează în mod deosebit. Chiar aseară a venit un grup mai mic de doamne colindătoare dintr-un sat de lângă Mediaș, care ne-au colindat fiind îmbrăcare în costum popular. A fost extraordinar”, a mai declarat proprietara casei, conform sursei citate.

Citește și: Cum petrecea clanul Ceaușescu în stil capitalist de Crăciun? Cine era cel mai religios din familie?

Curioșii se pot bucura de căsuța de poveste din Mediaș până în luna ianuarie, după sărbătoarea Sfântului Ion între orele 17.00 - 22.00. Casa se află pe strada Viilor și este ușor de reperat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te